Tizen 2.0 Magnolia işletim sisteminin kaynak kodları ve aracı geliştiriciler için yayınlandı

Tizen 2.0 Magnolia işletim sisteminin kaynak kodları ve aracı geliştiriciler için yayınlandı

2013 yeni mobil işletim sistemlerinden biri olan ve ilk cihazı bu sene Samsung tarafından çıkartılacak Tizen işletim sisteminin geliştirme aracı ve kaynak kodları İnternet’de yerini aldı.


MeeGo’nun günümüze kalan mirası Samsung ve Intel ortaklığı ile geliştiriliyordu ve alfa sürümü geçtiğimiz sene yayınlanmıştı. Geliştiriciler için sunulan Tizen 2.0 Magnolia’da HTML5 ve W3C programlama arayüzü, çoklu pencere ve tam ekran destekli web arayüz çerçevesi, Bluetooth ve NFC araçlarının programlama araçları, telefondaki ajanda, çağrı bilgi sistemi gibi sistemlere erişim, izinlerin ve özelliklerin belirlendiği arayüz elemanları ve ajanda, galeri, rehber gibi çekirdek araçlar yer alıyor.

2013’ün yeni işletim sistemlerinin arasında yer alacak Tizen’in sonu umarız MeeGo ile aynı şekilde sonuçlanmaz. Mayıs 2013 düzenlenecek Tizen Geliştirici Konferansı yeni işletim sisteminin geleceğinin konuşulacağı bu seneki en önemli toplantı. Bakalım çiçeği burnunda yeni işletim sistemi hem tüketicilerden hem geliştiricilerden nasıl bir tepki alacak.



Eklenme tarihi: 19.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler