Tencent, Clash of Clans'ın geliştiricisini satın alıyor

Tencent, Clash of Clans'ın geliştiricisini satın alıyor

Çin'in en büyük internet şirketlerinden biri olan Tencent, bugün Clash of Clans'ın geliştiricisi olan Finlandiyalı Supercell oyun stüdyosunu satın alacağını duyurdu. Clash of Clans dahil dört oyununda günlük aktif mobil oyuncu sayısı 100 milyonu aşan Supercell, mobil oyun pazarının en yüksek hasıtlat gerçekleştiren geliştiricisi konumunda. Sektöre hiç de uzak olmayan Tencent ise portföyüne katacağı bu güçlü stüdyo sayesinde oyun endüstrisindeki büyük firmalarla bağlarını kuvvetlendirmek istiyor.

Batıya ilk kez Epic Games'i satın alarak adımını atan Tencent, halihazırda Çin'in en büyük Android uygulama mağazalarından birine sahip. Üstelik toplam aktif kullanıcı sayısı iki milyara yaklaşmış QQ, WeChat gibi sosyal platformların da sahibi olan şirket, geçen sene League of Legends'in yapımcısı olan Riot Games'i bünyesine katmış, bir diğer video oyun devi Activision Blizzard'dan da hisse alımı gerçekleştirmişti.

Supercell'in %84'lük bölümüne sahip olmak için 8,6 milyar dolar ödeyeceği açıklanan Tencent, sene sonuna kadar anlaşmanın nihayete ereceğini söylüyor. Geri kalan hisseler yine Supercell çalışanlarının elinde bulunacak ve çalışanlar isterse bu hisseleri Tencent'e satabilecek. Şirketin sahibi olmasına karşın Tencent'in Supercell'in operasyonlarına müdahale etmeyeceği ve şirketin çalışanları ya da Helsinki'deki merkezinin konumunda bir değişiklik yapılmayacağı da eklendi.

Supercell'in satılmasında, eski sahibi Japon telekomünikasyon devi Softbank'ın 100 milyar doların üzerindeki borcu büyük rol oynamış. ABD piyasasına Sprint operatörünü alarak giriş yapan Uzak Doğulu holding, Supercell dışında 8 milyar dolar değerindeki Alibaba hisselerini de satmayı planlıyor.



Eklenme tarihi: 21.06.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler