Televizyon izlemek için cep numarası değişecek

Televizyon izlemek için cep numarası değişecek

Turkcell, Katma Değer Vergisi hariç verdiği 321 milyon Euro'luk teklifiyle en geniş frekansa sahip A tipi lisans ihalesini kazandı. Cep telefonunda çığır açacak yeni nesil uygulamalar, ancak aylar sonra tüketicilerle buluşacak. 2008 yılının ilk çeyreğinde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde 'cepten' televizyon izleme dönemi başlayacak. Televizyonun yanı sıra istenilen yerde internete girme ve interaktif oyun imkanı sağlayan hizmetten faydalanmak isteyenler şartname gereği telefon numarasını değiştirmek zorunda. Öte yandan telefonun da yeni nesil hizmetleriyle uyumlu olması gerekiyor.

Televizyon izlemek için cep numarası değişecek Doktorlara, ambulanstaki hastayı takip etme imkanı geliyor
3G uygulamalarıyla görüntülü telefon görüşmesi ve telekonferans yapmak mümkün. Video indirilebiliyor, indirilen görüntü aynı anda ya da daha sonra izlenebiliyor. İnteraktif oyunlar ve servislerden yararlanılabiliyor. Kullanıcılar, kolaylıkla e-postalara ve dosyalara ulaşabiliyor. Dev kütüphaneler avuca sığacak hale geliyor. Yeni teknoloji sayesinde bir muhabir çektiği görüntüyü anında merkeze gönderebilecek. Video telefon sayesinde işitme ve konuşma engelliler de iletişim kurabilecek. Sağlık hizmetlerinde de kolaylık sağlayacağı belirtilen yeni teknolojiyle doktorlar acil durumlarda ambulanstaki personelini uzaktan destekleyebilecek. Yeni sistemle e-Türkiye projesinin de hız kazanması bekleniyor.

Mobilize Bilgi
Turkcell hattınıza kontör yüklemek için 8090, bakiye sorgulamak için 8091’i arayabilirsiniz. Kontör göndermek için, cep telefonunuzun mesaj kısmına, göndermek istediğiniz kişinin telefon numarası ve göndermek istediğiniz kontör miktarını arasında bir boşluk bırakarak yazınız ve 2277 gönderiniz.



Eklenme tarihi: 9.09.2007
Kaynak: Zaman

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler