Telefonunuzu dokunarak şarj edin

Telefonunuzu dokunarak şarj edin

Cep telefonunuzu veya MP3 çalarınızı sadece elinizde tutarak vücut ısınızın yardımıyla şarj edebileceğinizi söylesek ne düşünürdünüz? Farklı alanlardaki bilimsel araştırmalarıyla tanınan Alman Fraunhofer Enstitüsü’nün yaptığı çalışmalar, vücut ısısının elektrik enerjisine çevrilebileceğini ve bununla elektronik cihazların çalıştırılabileceğini gösteriyor.

Raks R667Teknoloji ilk etapta kalp atışı, tansiyon gibi vücuttaki yaşamsal belirtileri sürekli denetim altında tutmaya yarayan medikal cihazlarda kullanılacak. Yakın gelecekte de her türlü elektronik cihaza dokunuşlarınızla hayat vermeniz mümkün olacak. Yöntem, gücünü yarı iletkenlerden oluşan termoelektrik jeneratörlerinden alıyor. Termoelektrik jeneratörler, sıcak ve soğuk ortamlar arasındaki ısı farkından hareketle elektrik enerjisi üretebiliyorlar. Bu da özel tasarlanan devreler yardımıyla üretilen cihazların herhangi bir pile gereksinim duymadan, sadece vücuda tutturularak kullanılabileceği anlamına geliyor. Bu uygulama, cep telefonu örneğinde olduğu gibi insanın hayal gücünü zorlayacak senaryoları da beraberinde getiriyor. Üstelik uygulamanın kapsamı sadece insan vücuduyla da sınırlı değil, sıcaklık farkının oluştuğu her yerde bu teknolojiden yardım almak mümkün olacak.

Mobilize Bilgi
Cep telefonunuzun sağlığınıza verdiği zararı azaltmak için araç içerisinde telefonla konuşmayın. Arabanın şasisi ışınları yansıttığından dolayı vücudunuza uygulanan radyasyon miktarı artıyor. Ayrıca cep telefonunuz aracınızın metal yapısını aşabilmek için daha fazla güçlü yayın yapıyor.



Eklenme tarihi: 4.09.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler