Telefonum çalındı. Ne yapmalıyım?

Telefonum çalındı. Ne yapmalıyım?

Telefonunuzun çalınması durumunda öncelikle abonesi olduğunuz operatörün müşteri hizmetlerini arayarak hattınızın geçici kapama işlemlerini başlatın. Çünkü telefonunuzu bulan kişiler hattınızı kullanarak görüşmeler yapabilir.

Samsung SGH-F210Savcılığa başvurun
Müşteri hizmetlerini arayarak hattınızı geçici görüşmeye kapattıktan sonra cihazınızın seri numarası (IMEl - International Mobile Equipment Identification - Uluslararası Mobil Cihaz Kimliği) ve telefonun size ait olduğunu belirtir bir belgeyle savcılığa başvurmanız gerekiyor.

IMEI numarasını öğrenme
Telefonunuzda *#06# tuşlayarak IMEI numarasınısını öğrenebilirsiniz. Tabiki bu işlemi telefonunuz çalındığında yapamayacaksınız. Faturanızda IMEI bilgisi yazmaktadır. IMEI numarası vasıtasıyla, başvuruda bulunduğunuz Cumhuriyet Savcılığı, GSM operatörleri ile bağlantı kuracak ve telefonunuzun hangi SIM kart ile kimin tarafından kullanıldığını belirleyecektir. Bu noktada telefonunuzun faturası, cihaz ve numaranın size ait olduğunu gösterir tek belgedir. Bu nedenle böyle bir durumda telefonunuzun size dönebilmesi için mutlaka faturanızı saklayın. İkinci el telefon satın almanız durumunda satın aldığınız kişiden önceki satış faturasını ve yaptığınız satın almaya dair bir makbuz talep edin.

Uzaktan telefonu kullanıma kapatma
Savcılığa başvurmanız taktirde telefonunuzu kullanılamaz duruma getirilmesini talep edebilirsiniz. Bu isteğiniz karşılığında telefonunuza herhangi bir hat takıldığı taktirde, hat çalışmayacak ve ekrana otomatik olarak, Bu telefon çalıntıdır. mesajı gönderilecektir. Böyle bir başvuru yapmanız telefonunuzun hırsızlar tarafından satılmasını engelleyecektir.

Mobiletişim Facebook Hayranı ol



Eklenme tarihi: 15.11.2009
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler