Telefonda Apple, işletim sisteminde Google lider

Telefonda Apple, işletim sisteminde Google lider

comScore araştırma şirketi tarafından Amerika’da yapılan inceleme sonuçlarına göre mobil pazarda Apple ile Google sektörün neredeyse tamamını ele geçirmiş durumda. Pazarın yüzde 90 oranındaki büyük diliminin sahibi iki firmanın hem üretici hem de işletim sistemleri göz önüne alındığında, Ocak 2013 dahil olmak üzere son üç ayı kapsayan sonuçları ise şu şekilde.

Ünlü araştırma şirketinin sonuçlarına göre üretici olarak Apple geçtiğimiz sene aynı döneme göre yüzde 3.5 lik bir artış sağlayarak Amerika’da pazarın yüzde 37.8’ine sahip. Apple’ı Samsung yüzde 21.4 ile izlerken bu iki firmayı sırasıyla HTC yüzde 9.7, Motorola yüzde 8.6 takip ediyor. Beşinci sırada ise yüzde 7.0 ile LG yer alırken bu listede Apple ve Samsung’un yanında büyüme sağlayan üçüncü firma oluyor. HTC ve Motorola ise Pazar paylarında 2012’nin aynı dönemine göre kayıptalar.


İşletim sistemleri göz önüne alındığında ise Google’ın Android işletim sistemini kullanan cihazların pazar içindeki çokluğuna bakarak uzak ara lider olduğunu zaten biliyoruz. Aynı dönemdeki veriler de bunu doğruluyor fakat yüzde 1.3’lük bir gerileme yaşadığını da gösteriyor. Araştırma sonuçlarına göre Android’in pazardaki hakimiyeti yüzde 53.6’dan yüzde 52.3’e geriliyor. Apple ikinci sırada yer alırken geçen sene aynı döneme göre büyüme kaydederek yüzde 37.8 oranında bir pazar payının sahibi. Üçüncü sırada sürekli kan kaybeden BlackBerry yüzde 5.9 ile yer alıyor. Microsoft ise yüzde 3.1 ile dördüncü sırada. Symbian beşinci sırada yer alırken yavaş yavaş tarihin tozlu sayfalarına doğru da yol almaya başladığını açıkça ortaya koyuyor.


Bu verilere bakıldığı zaman henüz 2013 yılı için konuşmanın doğru olmadığını söylemek gerek. Özellikle Microsoft’un henüz çok yeni olduğu ve BlackBerry’nin yeni işletim sistemiyle telefonlarının henüz bu araştırmaya dahil olmadığını belirtmek gerek. Yeni işletim sistemleri ve telefonlarla rekabetin günden güne daha fazla artığı pazarda bakalım 2013 sonuçları nasıl olacak?



Eklenme tarihi: 7.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler