Telefon üreticileri Android diyor

Telefon üreticileri Android diyor

Microsoft, 1996'dan bu yana mobil cihazlar için işletim sistemi üretiyor. Apple, alternatif sunana kadar da bu alanda 'tek tabanca' durumundaydı. Akıllı telefon pazarının gelişimi rekabete de yansıyor. Microsoft'un, Windows Mobile işletim sistemi kızgın rekabetten olumsuz etkileniyor.

HTC HeroMarkaların tercihi Android
Gün geçtikçe daha fazla mobil telefon üreticisi ücretsiz Android'i tercih ediyor. Microsoft'un, tahtı ciddi ciddi sarsılıyor. Lansmanı yapılan 12 akıllı telefon Android'i tercih etti. Bunlar arasında Samsung, LG, Kyocera, Sony Ericsson da bulunuyor.

Motorola, Windows Mobile'ı ürünlerinden tamamen çıkartan üreticilerden. Şirket, Android'i tercih ediyor. Bir diğer üretici HTC, satışa çıkartacağı telefonların yarısında Android kullanacağını anons etti. Artan sayıda şirketin Android'i tercih etmelerinde Google'ın hızlı güncellemelerinin önemli ölçüde payının olduğu belirtiliyor.

Gartner, araştırmalarına göre Android, tüm dünyadaki akıllı telefonlarda kullanılan işketim sisteminin sadece yüzde 1.8'ine sahip bulunuyor. Ancak, Windows Mobile işletim sisteminin, 2008'in 2'nci çeyreğinde yüzde 12'den yüzde 9.3'e gerilemesi Android için bir fırsat olabilir.

Pazarın liderliğine halen Nokia'nın Symbian işletim sistemi sahip bulunuyor. Onu, RIM ve Apple'ın işletim sistemleri izliyor.



Eklenme tarihi: 27.10.2009
Kaynak: turk.internet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler