Telefon Satışları 2012'de artmadı

Telefon Satışları 2012'de artmadı

Avea, 2012 yılının 3. çeyrek finansal sonuçlarını gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla duyurdu. Avea CEO'su Erkan Akdemir, toplantıda yaptığı açıklamada operatörün 2009'dan beri gelirlerinde büyük bir artışın görüldüğünü ifade etti. Akdemir, Avea'nın geçen seneye göre yüzde 64'lük bir büyümeyle 100 milyon TL'yi aştığını, iki yıl içerisinde 4 katlık bir artışın görüldüğünü söyledi.

Telefon satışlarının 2012'de büyümediğini anlatan Akdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama detayına baktığımızda akıllı telefonda büyüme hızı devam ediyor. İki sene öncesine göre yüzde 14'den yüzde 20'ye yakın bir pazar payına ulaştık. Avea ekosistemi içerisinde daha önce yüzde 14 olan akıllı telefon kullanıcı sayısı üçüncü çeyrek sonunda yüzde 22'ye ulaştı ki bu Türkiye ortalamasının üzerinde bir oranı ifade ediyor.

Avea tarafından başlatılan "SEÇ" platformu ile akıllı telefonları birleştirdik. Bugün, abonelerimiz almış oldukları bir telefon ya da tabletle bizim SEÇ dediğimiz tarifeleri birleştirebiliyor.

Böylelikle abonelerimize isterlerse peşin alım yapabilme imkanını tanıdığımız yeni bir dönemi başlatmış olduk. Toplamda sayısı 15 bin olan kanal yapımız her geçen gün biraz daha büyüyor.

2012 yılında 31 yeni markanın da katılımıyla toplam 116 markayla işbirliğimizi sürdürüyoruz. Gıdadan otomotive kadar olan işbirlikleri neticesinde toplam abonelerimize 24 milyon TL üzeri bir tasarruf yapma imkanını kazandırdık. Mobil internet alanındaki yeniliklerimiz devam ediyor. Yaptığımız çalışmalarla limit aşımından farklı beklentilere kadar bir çok alana hitap eden uygulamaları kullanıcı deneyimine sunuyoruz."

Akıllı cihaz satışında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81’lik artış sağlanırken, akıllı cihaz sahibi abone sayısı yüzde 57 artış ile 1,8 milyondan 2,8 milyona ulaştığını, bunun sonucunda da Avea’nın 2011 yılının 3. Çeyreğinde yüzde 16 olan toplam cihaz pazar payını yüzde 19’a yükselttiğini belirten Akdemir şöyle devam etti :

“Pazar payımızdaki artışta kilit rolü müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre iletişim paketleri oluşturmamız ve akıllı tablet ve telefonları bizim sunmamız oynadı. Yani artık herkesin aklı da hakkı da Avea’da desek yanlış olmaz”



Eklenme tarihi: 8.11.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler