Tatillerde Mobil Arama ve Reklam Tıklamaları Artıyor

Tatillerde Mobil Arama ve Reklam Tıklamaları Artıyor

Google tarafından Amerika'da gerçekleştirilen bir çalışma tablet ve akıllı telefon kullanımının ulusal tatil günlerinde yoğunlaştığını ortaya koyuyor. Google'ın çalışmasına göre mobil aramalarda ve reklamlara tıklamada geçmiş yıllara göre istikrarlı bir artış var.

Google, araştırmaya blogunda, "yeni veri, tatillerde mobil aramaların arttığını, pazarlama için yeni fırsatları beraberinde getiriyor" başlığıyla duyurdu. (1) Google açıklamasında Mayıs ayının son pazartesi günü kutlanan Anma Günü (Memorial Day) özelinde tablet kullanımının yüzde 25, akılı telefon kullanımının ise yüzde 7 nisbetinde arttığı belirtiliyor.

Analiz, reklamcılığın geleceği olarak ifade edilen mobil reklamlara tıklanma oranının da tabletlerde yüzde 39, akıllı telefonlarda ise yüzde 9 arttığını göstermesi bakımından ilgi çekiyor. Bu çalışmanın kendilerine etkili bir reklam yöntemi arayanlara ipucu verdiği söylenebilir.

Şükran Günü'nün (Thanksgiving) hemen sonrasında kutlanan 'Black Friday', trafik artışı görülen bir diğer tatil günü. Çalışmaya göre Black Friday günü tabletler üzerinden yapılan aramalarda yüzde 40, reklamlara tıklanmada ise yüzde 100'lük bir artış tespit edilirken, akıllı telefonlarda yapılan aramalarda yüzde 17, mobil reklamlara tıklanmadaysa yüzde 61 nisbetinde artış dikkati çekiyor.

Google'ın mobil analisti Ben Taggart, yaptığı değerlendirmede mobil cihazlar üzerinde yapılan aramaların artmasında kullanıcıların son dakikada bir hediye ya da eğlence malzemesi satın almak istemelerinin ağırlıklı etken olduğunu ifade ediyor. Google tarafından kısa bir süre önce gerçekleştirilen bir başka araştımada da her 5 akıllı telefon ya da tablet kullanıcısından birinin tatil sezonunda cihazını kullanmak istediğini belirttiği paylaşılmıştı.



Eklenme tarihi: 5.11.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler