Tactus Phorm: Sanal klavyeye fiziksel düğmeler ekleyen iPad kılıfı

Tactus Phorm: Sanal klavyeye fiziksel düğmeler ekleyen iPad kılıfı

İlk kez 2012'de ortaya çıkan Tactus adlı bir teknoloji firması, şekil değiştirebilen bir ekran camı geliştirdiğini duyurmuştu. Kullandığı mikro sıvı teknolojisi sayesinde sanal klavyelere fiziksel düğmeler eklemeyi başaran ve bu sıvı dolu baloncukları isteğe bağlı olarak tamamen gizleyen firma, şimdiye kadar herhangi bir üreticinin dokunmatik çözümüne girmeyi beceremedi.

Teknoloji şirketlerinin ilgisini çekemediğini gören şirket, bugün gerçekleştirdiği duyuruyla son dönemde üzerinde çalıştığı yeni projesini hayata geçirdi. iPad mini için aynı ekran camını temel alan bir kılıf tasarlayan Tactus, Phorm adını verdiği aksesuarla yıllardır emek verdiği teknolojisini nihayet piyasaya sürmüş olacak.

iPad mini'nin hem arka hem de ön kısmını kaplayan kılıf, arka bölümdeki mekanizmanın aktif konuma getirilmesiyle önceden belirlenmiş noktalara sıvı pompalıyor. Böylece tabletin sanal klavyesinde yazı yazmak isteyen bir kullanıcı, gerçek düğmelere dokunuyormuş gibi bir yazışma deneyimi yaşıyor. Sanal bir klavyede yazı yazmanın ne kadar sinir bozucu olduğunu fark edip her iki klavyeyi tek konsepte bir araya getiren Tactus, bu kılıfla amacına ulaşmayı hedefliyor.

Ön sipariş fiyatı 99 dolar olarak belirlenen kılıf, iki farklı tonda gri renk seçeneğiyle bu yaz satışa sunulacak. Piyasaya sürüldüğünde 149 dolar fiyatla satılacağı bildirilen Phorm adlı kılıfın iPhone 6 Plus için geliştirme aşamasında olduğunu müjdeleyelim. Kılıfın tanıtım videosu aşağıdadır.



Eklenme tarihi: 12.02.2015
Kaynak: Phorm

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Mobil Aksesuar Marketi

Cep telefonu aksesuarları

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler