Tablet bilgisayar akıllı telefon yarışında veri trafiği lideri kim

Tablet bilgisayar akıllı telefon yarışında veri trafiği lideri kim

İnternet kullanımının mobil cihazlar birlikte artık farklı bir hale geldiği günümüzde veri trafiğinin büyük bir bölümü de hayatımızın bir parçası olan bu cihazlarla yapılıyor. Peki akıllı telefonlar mı yoksa tablet bilgisayarlar mı İnternet’te daha çok tercih ediliyor?

Adobe tarafından yapılan araştırmaya göre değerlendirilen 100 milyar ziyaret sayısı sonucunda 3 yıl gibi bir süre sonunda tablet bilgisayarlar veri trafiğinde akıllı telefonları geçmiş durumda. Amerika, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin bulunduğu 8 büyük ülkede gerçekleştirilen araştırmada tablet bilgisayarlar akıllı telefonlara yüzde 70 gibi bir oranda üstünlük kuruyor.


Sektörlere göre veri akışını da raporlayan araştırmada ortaya çıkan bir diğer sonuç ise satışları ne kadar çok olsa da halen mobil cihazların bilgisayarlara göre İnternet’te daha az veri alışverişi sağladığı görünüyor. Raporda bilgisayarlar üzerinden İnternet’e bağlanma oranı yüzde 84. Bunda özellikle iş amaçlı veri alışverişinin ve çalışma hayatı içerisinde İnternet kullanımının değişilmez bir yeri olduğu gerçeği ile aslında beklenen bir oran.


Bu veriler bize mobil cihazların kullanım oranın artmasına rağmen yine de bilgisayarlarımızın hayatımızda İnternet için değişilmez bir yerinin olduğunun en güzel kanıtı. Bakalım ileride mobil dünyanın gelişmesiyle birlikte bu alışkanlıklarımız da paralel bir şekilde değişecek mi?



Eklenme tarihi: 10.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler