Super Mario Run ilk gününde indirme rekoru kırdı

Super Mario Run ilk gününde indirme rekoru kırdı

İlk kez eylüldeki iPhone 7 tanıtım etkinliğinde ortaya çıkarılan Super Mario Run oyunu önceki gün resmen indirmeye sunuldu. Nintendo'nun ilk akıllı telefon oyunu olan yapım, sadece iOS cihazları için yayımlandığı çıkış gününde birçok rekora imza attı.

150 ülkede aynı anda yayımlanan, dokunmatik cihazlara uyarlanmış koşu türündeki Mario oyunu, analiz firmalarına göre ilk günden 4-8 milyon arası indirme almayı başarmış. Birkaç saat içerisinde onlarca ülkede App Store'nin en popüler uygulama ve en yüksek hasılat listelerinde zirveye oturan Nintendo yapımı, böylece Pokemon GO'nun ilk gün rekorunu da geride bırakmış oldu.

Her ne kadar mobil uygulama pazarına hızlı bir giriş yapsa da Super Mario Run'a ciddi bir oyuncu kitlesi tarafından tepki gösterildiği belirtiliyor. Ücretsiz indirilebilen oyunun tüm içeriğine erişmek için 26,99 ₺ ödeme gerektiren, internet bağlantısını zorunlu tutan ve sunucu problemleri nedeniyle saatte 50-60 MB kadar veri kullanımı gerçekleştiren oyuna App Store'de onbinlerce kullanıcı tarafından düşük inceleme puanı verilerek tepki gösteriliyor. Android platformuna gelecek yılın ilk çeyreği içerisinde gelmesi beklenen oyunun ilerleyen dönemde fiyatlandırma ve internet bağlantı sorunuyla alakalı bir değişime uğrayıp uğramayacağını birlikte göreceğiz.



Eklenme tarihi: 18.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler