Steve Jobs, Flash artık gereksiz

Steve Jobs, Flash artık gereksiz

Steve Jobs, Flash konusunda açık bir mektup yayınladı ve Apple'ın flash'ı, iPad, iPhone ve iPod Touch'da neden desteklememe kararını aldığını açıkladı.

Apple iPhone 4Flash cep telefonları için uygun değil
Kısaca özetlemek gerekirse, Steve Jobs açık mektubunda, Flash'ın mobil cihazların pilini çabuk bitirdiğini, çok sayıda dokunmatik işlem yapılmasına uygun olmadığını, performans, güvenlik ve devamlılık açısından sorunlar taşıdığını anlatıyor.

Flash yetersiz
Jobs, Flash'ın PC-fare döneminde yaratıldığını ama artık mobil dönemde yaşadığımızı, bunun da, düşük güç harcayan cihazlar, dokunmatik arayüzler ve açık web standartları anlamına geldiğini ve Flash'ın bu alanlarda yetersiz kaldığını söylüyor. Şu andaki tartışmalarda Jobs'ı haklı bulanlar olduğu kadar, kendi platformuna 3. taraf bir geliştirici girmesini engellemek istediğini düşünenler de var.

İnternet sayfalarının düzenlenmesi gerekiyor
Apple platformlar Flash desteği sunmadığı için, bu cihazlarda sunulacak internet sayfalarının çoğunun elden geçirilmesi gerekiyor. Bir internet sitesinin iPad'e uyumlu olabilmesi için sitenin Flash içeriğini HTML5'e dönüştürüp Apple'a başvurulması gerekiyor.

Video izlemek için Flash gerekli değil
Jobs bu konuya mailinde şöyle değiniyor : "Birçok medya kuruluşunun Apple'ın mobil cihazları için kendi ürünlerini teklif etmeleri gösteriyor ki, artık nette video izlemek ya da başka herhangi bir şey için Flash gerekli değil. Ayrıca Apple'ın Uygulamalar Mağazasındaki 200.000 uygulama da Flash'ın, grafikler bakımından gerekli olmadığını kanıtlıyor."

Apple, iTunes'den müthiş dünya rekoru



Eklenme tarihi: 4.05.2010
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler