Sony zarar etmeye devam etti

Sony zarar etmeye devam etti

Sony 2012’in ilk mali rakamlarını açıkladı. Gelir ve satışlarında 5.6 milyar dolar zarar açıklandı. Sony zararın temelinde Japon para birimi Yen’in yüksek değerde olmasını, tusunamiyi, depremleri ve Tayland’da yaşanan selin olduğunu belirtti.

Rekabet gücü azaldı
Doğal afetler sebebi ile Sony üretim tesislerinde milyonlarca dolar zarar oluşmuştu. 31 Mart 2012’de sona eren mali yılda, gelirler yüzde 9.6 azalarak 79.2 milyar dolara düştü. Bu rakam, geçtiğimiz yıl 87.8 milyar olarak gerçekleşmişti. Sony’nin geçen yılki zararı 3.2 milyar dolardı. Sony Televizyon bölümünden oldukça zarar ediyor. Fabrikalarda oluşan aksaklıklardan dolayı dijital kamera, kişisel bilgisayar ve oyun konsollarının üretimleri azaldı ve maliyetleri arttı. Böylece bu alanda rekabet edecek gücü azaldı. Sony, en çok fiyat rekabetinden etkilendiği için satışları azaldı.

10.000 kişi işten çıkarılacak
Şirketin tahminlerine göre, yeni mali yılda yüzde 14 büyüme bekleniyor. Sony, yeni yılda maliyet düşürücü yöntemler ve karı yüksek ürünlerle 366 milyon dolar gibi düşük bir kar hedefliyor. Yeniden yapılanma aşamasında Sony 10.000 çalışanını işten çıkartıp Televizyon üretimini sınırlandıracak.



Eklenme tarihi: 11.05.2012
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler