Sony Xperia Z3 ve Z3 Compact pil ömrü test sonuçları

Sony Xperia Z3 ve Z3 Compact pil ömrü test sonuçları

Gerek giriş seviye gerekse üst düzey akıllı telefonlarıyla müşterilerine en uzun kullanım süresini sağlamaya çalışan Sony, piyasaya sürdüğü son amiral gemisi sayesinde pil husunda rakiplerinin önüne geçmeyi başarmıştı. Xperia Z2 ile gelen kullanım süresi rekorunu bu yılki ikinci Z serisi modeliyle bir adım öne çıkaran firma, Z3 ile pil ömrü testlerine güvendiğimiz PhoneArena sitesinin son analizinde harika bir sonuç elde ederek Huawei Ascend Mate 7 gibi 4.000 mAh pilli segment dışı bir melez aygıtı dahi devirmeyi başardı.

9,5 saatlik sonucuyla 8 saatten biraz daha uzun süre dayanabilen Z2'yi alt eden Xperia Z3, bunu selefinden 100 mAh daha küçük olan 3.100 mAh'lik piliyle başarıyor. Bunun yanında kalınlığı 7,3 mm seviyesine düşürülen yenilenmiş alüminyum kasa da cihazın başarısına duyulan şaşkınlığı artırıyor. Full HD çözünürlük standardında kalmayı yeğleyen Japon elektronik devinin son donanım tercihleri sayesinde iki günlük kullanımı mümkün kılacak bir son model cihaz geliştirebildiği tahmin ediliyor.

PhoneArena'nın test ettiği diğer Sony telefonu ise Xperia Z3 Compact idi. 2.600 mAh pilli mini amiral gemi, tüm donanım hesaplarını alt üst ederek yaklaşık 15 saatlik bir performansa imza attı. 4000 mAh pile sahip giriş seviye Lenovo'ların ulaşabildiği bu rakamlara Z3 Compact'ın çıkabilmiş olması, doğrusu Sony adına çok daha büyük bir başarıdır. Yeni nesil telefonların pil ömrüne yönelik iyileştirmelerle geldiğini öğrenmek güzel, ancak halen tüketicilerin basit telefonlarda sahip olduğu şarj performansına yaklaşılmış değil. Diğer üreticilerin Sony tarafından yapılan bu vihazların üstüne koyarak kullanım süresini birkaç günün üzeeine çıkarması ümit ediliyor.



Eklenme tarihi: 22.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler