Sony Xperia Z3'ün prototip görüntüleri

Sony Xperia Z3'ün prototip görüntüleri

Senede iki amiral gemi telefon stratejisini sürdürmekte kararlı olan Sony, geçtiğimiz yıl Xperia Z ve Xperia Z1 modellerini piyasaya sürmüştü. 2014 ilk yarısı için Z2'yi hazırlayarak serinin üçüncü amiral gemisini tüketicilerle buluşturan Japon firmanın dördüncü üst düzey telefonu da büyük ölçüde kesinleşmiş oldu.

Uzak doğulu kaynaklardan gelen prototip görüntüleri Xperia Z3 adlı yeni bir telefonun test edilmekte olduğunu onayladı. Yine 5,2 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü bir TRILUMINOS ekranla donatılacak Android 4.4.4 işletim sistemli akıllı telefon, Xperia Z2'ye güç veren Snapdragon 801 MSM8974AB ile arasında işlemci frekans farkı bulunan MSM8974AC yongasını taşıyacak. 20,7 megapiksellik Sony Exmor RS kamera sensörü ise, Z1 ve Z2'den sonra Z3'te de yer alacak. Donanım özelliklerinde büyük bir değişiklik beklenmeyen Z3, farkını kasa dizaynında gösterecek.

Sony Ericsson'un tamamını satın aldıktan sonra yürürlüğe soktuğu OmniBalance tasarım anlayışıyla sektörde yeniden üst sıralara tırmanan Sony, bu seneki ikinci amiral gemisinde ciddi tasarım değişikliklerine gidecek. Yüksekliği aynı kalan, ancak ekran çerçevesinin azaltılmasıyla eni daralacak olan Xperia Z3'ün alüminyum kasa çerçevesi kavisli bir dizayna sahip olacak. Bu sayede elde daha kolay tutulması sağlanacak akıllı telefon, yaklaşık iki ay sonra piyasaya sürülmüş olacak. Kahverengi, yeşil, siyah beyaz renk sürümlerine sahip olması beklenen cihazın Xperia Z3 Compact ile birlikte IFA 2014 elektronik fuarında sergileneceği iddia ediliyor.



Eklenme tarihi: 12.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler