Sony Xperia Z1, Z Ultra ve Z1 Compact için KitKat güncellemesi çıktı

Sony Xperia Z1, Z Ultra ve Z1 Compact için KitKat güncellemesi çıktı

Sony, KitKat kod adlı en yeni Android sürümünü Xperia serisi cihazlarla buluşturmaya başladı. Resmi blog sitesinden bir açıklama yayımlayan üretici, Xperia Z1, Xperia Z Ultra ve Xperia Z1 Compact modellerini son sürüme güncellemeye başladığını duyurdu. Firmanın KitKat güncellemesi alan ilk dalga cihazlarını hangi modellerin takip edeceği de resmiyet kazandı.

En yeni üretici yazılımına; Android 4.4.2 KitKat versiyonunun performans ve stabilite düzenlemeleri, güncellenen yeni kamera uygulaması, güç tüketimine yönelik iyileştirmeler, yeni uyarı çubuğu ve hızlı ayar menüsü, PlayStation 4'te de kullanılan yeni ana ekran, kilit ekranı açılış animasyonu ve canlı duvar kağıdı, pil simgesi yenilenen saydam durum çubuğu, son sürüme yükseltilen Sony uygulamaları; WALKMAN, Album, Movies, Smart Connect, indirilebilir arayüz paketlerine sahip Xperia Themes tema servisi eşlik ediyor.

KitKat güncellemesi, maalesef Xperia Z2'nin sahip olduğu Ultra HD 4K video çekim kabiliyeti de dahil yazılımsal özelliklerini önceki cihazlar için erişilebilir hale getirmiyor. OTA yoluyla cihaz üzerinden ve Sony Mobile PC Companion yardımcı programı aracılığıyla dağıtılan güncellemenin ne zaman Türkiye'ye ulaşacağı bilinmiyor.

Sony, Xperia Z1, Z Ultra ve Z1 Compact modellerini 2014 ikinci çeyreğinde KitKat güncellemesi almaya başlayacak Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR ve Xperia Tablet Z'nin izleyeceğini müjdeledi. Japon üretici ayrıca, son dönemde resmiyet kazanan giriş, orta seviye akıllı telefonları Xperia T2 Ultra, Xperia E1 ve Xperia M2'nin de Android 4.4.2'ye yükseleceğini doğruladı.



Eklenme tarihi: 20.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler