Sony Xperia Z1 duyuruldu: 5 inç TRILUMINOS ekran, 20.7 MP Exmor RS kamera

Sony Xperia Z1 duyuruldu: 5 inç TRILUMINOS ekran, 20.7 MP Exmor RS kamera


Berlin'de büyük bir basın konferansı organize eden Sony, IFA 2013 kapsamındaki tanıtım sırasında Xperia Z1 amiral gemi akıllı telefonunu duyurdu. Kamera odaklı mobil cihaz, Sony'nin 1/2.3 inçlik 20.7 megapiksel çözünürlüklü Exmor RS CMOS sensörü, 27 mm genişliğe ve f/2.0 diyafram aralığına sahip, 3 x yüksek kalitede dijital yakınlaştırma desteği sağlayan Sony G Lens mercek ve Sony üretimi BIONZ görüntü işleme motorunu beraberinde getirecek.

Ön ve arka yüzü sıkıştırılmış özel dayanıklı camlarla kaplı olan Xperia Z1'i OmniBalance tasarım anlayışında bir adım öteye giderek yekpare metal çerçeveyle donatan Japon üretici, onlarca işlemden geçerek son görünümünü kazanan bu çerçeve ile cihazı camların başlattığı bir dizayn çizgisine uygun hale getirdiğini ifade ediyor. Yıllardır BRAVIA televizyonlara eşlik eden TRILUMINOS markasını bu sene yeni nesil kuantum noktacık teknolojisiyle geliştiren teknoloji şirketi, Xperia Z1'i üst düzey televizyonlarında kullandığı bir teknikle geliştirilen X-Reality yazılımsal iyileştirmelerinin eşlik ettiği 5 inçlik Full HD LCD panelle desteklemiş.
Sony Xperia Z1
2.2 GHz hızında dört çekirdekli Krait 400 işlemci Adreno 330 GPU, Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 çipset, 2GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 2 MP ön kamera, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS, ANT+ fonksiyonu, FM radyo, 3.000 mAh pil, Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi (piyasaya sürüldükten hemen sonra Android 4.3 ve muhtemelen yıl sonuna kadar Android 4.4 KitKat sürümüne güncellenecek) ve sayısız kamera fonksiyonlarını beraberinde getirecek yeni Xperia telefonu, IP55/58 su ve toza karşı dayanıklılık sertifikalarının güvencesiyle koruyucu kapaksız piyasaya sürülecek.

Eylül ayı içerisinde resmen satılmaya başlayacak Sony Xperia Z1 C6943, Türkiye'ye ekim-kasım döneminde giriş yapacak. Xperia Z1'in Xperia Z ile aynı çıkış fiyatına sahip olması bekleniyor.

Sony Xperia Z1 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız









Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 4.09.2013
Kaynak: http://blogs.sonymobile.com/press_release/new-xperia-z-1-worlds-best-camera-in-a-waterproof-smartphone/

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler