Kamera odaklı Sony Xperia X, XA ve X Performance tanıtıldı

Kamera odaklı Sony Xperia X, XA ve X Performance tanıtıldı

Mobil Dünya Kongresi 2016'ya günler kala internete sızan yeni nesil Sony telefonları bugün düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Önümüzdeki yaz döneminde piyasaya süreceği Xperia X serisi çözümleri İspanya'da sergilemeye karar veren teknoloji devi, giriş ve orta seviyede donanım ve tasarım standartlarını altüst edecek bir çalışmaya imza atmış.

Xperia X

Serinin ana modeli olan Xperia X, tıpkı kardeşleri gibi 5 inçlik bir IPS LCD ekranla donatılmış. Full HD çözünürlüklü bu panele Qualcomm'un Cortex-A72/A53 işlemcilere sahip Snapdragon 650 çipseti, 3 GB RAM, 32 GB artırılabilir hafıza, 23 MP yeni nesil Exmor RS arka, 13 MP ön kamera sensörü, parmak izi okuyucu, LTE.Cat6 desteği ve 2620 mAh pil ile birlikte Android Marshmallow işletim sistemi eşlik ediyor.

Belirli bir standardın üzerindeki her Sony telefonu gibi su geçirmez bir kasaya sahip olan ve artık sıradanlaşan iki günlük kullanım süresi vaadiyle gelen Xperia X, cihaza entegre edilen yeni bir pil yönetim yazılımı sayesinde uzun süre kapasite kaybına uğramadan kullanılabilecek.

Xperia X'i 2016 yaz döneminde siyah, beyaz, altın ve roze altın renk seçenekleriyle satın almak mümkün olacak.



Xperia XA

X serisinin bütçe dostu modeli olan Xperia XA ise 5 inç HD (1280 x 720 piksel) IPS LCD ekran, sekiz çekirdekli Cortex-A53 işlemci, ARM Mali-T860 GPU'lu MediaTek P10 MT6755 çipset, 2 GB RAM, 16 GB hafıza, 200 GB'ye kadar microSD desteği, 13 MP arka, 8 MP Exmor R ön kamera, 2300 mAh pil ve Android 6.0 Marshmallow'dan oluşan bir teknik özellik listesine sahip. Kasasında metal kullanılmayan bu cihazı da yine Xperia X gibi siyah, beyaz, altın ve roze altın renklerde teknoloji mağazalarında göreceğiz.



Xperia X Performance

Xperia Z5'in halefi olabilecek kadar iddialı bir donanım paketine sahip olan Xperia X Performance, serinin sonuncu ve en güçlü üyesi. Qualcomm'un özel tasarım dört çekirdekli Kyro işlemcisini kullanan Snapdragon 820 yongasetine sahip X Performance, 2700 mAh'lik pili dışında diğer tüm özelliklerinde Xperia X'i referans alıyor. Ancak X Performance'nin daha kalın ve daha ağır olduğunu belirtmek gerekiyor.

Sadece siyah ve beyaz renk sürümlerine has desenli yapısıyla dikkat çeken Xperia X Performance de serinin diğer modelleri gibi yaz aylarında tüketiciyle buluşacak.



Eklenme tarihi: 22.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler