Sony Xperia E4 teknik özellikleri ve ilk prototip görüntüleri

Sony Xperia E4 teknik özellikleri ve ilk prototip görüntüleri

Xperia serisinin giriş seviyeye hitap eden en ucuz akıllı telefonu Xperia E, önümüzdeki yıl da Sony yol haritasında yer almayı garantiledi. Son versiyonu Xperia E3 adıyla eylülde tanıtılan bütçe dostu telefon ailesinin dördüncü modeli ilk kez görüntülendi, teknik detayları ortaya çıkarıldı.

Polonyalı Teleguru.pl sitesinin inceleme fırsatı bulduğu bir Xperia E4 prototipi, 2015 model yeni Xperia modeline ait teknik detay ve tasarımsal özelliklerin açık edilmesine yol açtı. 5 inç büyüklüğünde 960 x 540 piksel çözünürlüklü bir ekran, 1,3 GHz dört çekirdekli ARM Cortex-A7 işlemci, ARM Mali-400MP4 GPU'lu MediaTek MT6582 çipset, 1 GB RAM ve Android 4.4.4 KitKat işletim sisteminin mevcut olduğu bildirilen akıllı telefon, bir cihaz ailesinin daha 5 inç kategorisindeki ucuz telefon kervanına dahil olacağını gösteriyor.

Kalın çerçeveli 4,5 inçlik bir ekranı bulunan Xperia E3'ün aksine ön yüzünün büyük bölümünü LCD panel tarafından işgal edilen Xperia E4, genişleyen ekrana rağmen küçük yapısından hiçbir şey kaybetmemiş gibi görünüyor. Bunun yanı sıra prototipi inceleyen kaynak, pürüzlü yapıdaki plastik kasanın seramik gibi lüks bir dokunuş hissi oluşturduğunu bildiriyor. Hem ön yüzdeki ekran oranını artıran Japon üretici, bununla yetinmeyip kasa materyali ve arka kapak dokusunda da değişikliğe gitmiş.

Mart 2015 sonunda 200 dolar seviyesinden piyasaya sürüleceği iddia edilen Sony Xperia E4, Mobil Dünya Kongresi 2015'te resmiyet kazanacak. Ancak birkaç hafta sonra başlayacak olan CES 2015'te de yeni Xperia E telefonunun sergilenmesi mümkün görünüyor.





Eklenme tarihi: 13.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler