Flaşlı ön kameraya sahip Sony Xperia C4 resmen duyuruldu

Flaşlı ön kameraya sahip Sony Xperia C4 resmen duyuruldu

Mobil cihazlarda ön kameraya gösterilen önemin artmasını sağlayan özçekim furyası teknoloji dünyasını etkilemeye devam ediyor. Artık birkaç megapiksellik sabit odaklı ön yüz kameraları yerine arkadan aydınlatmalı daha gelişmiş sensörler tercih eden telefon üreticileri, özellikle özçekim için üretilmiş aygıtlar piyasaya sürmeyi de ihmal etmiyor. Mobil kamera piyasasının lideri Sony de bu isimlerden biri. Geçen sene ilk özçekim telefonunu piyasaya süren Japon şirket, bugün ikinci çözümünü de yaz sezonu öncesi resmen gün yüzüne çıkardı.

Selefi C3'ten çok daha güçlü bir donanım paketini beraberinde getiren Xperia C4, 5,5 inç Full HD IPS ekran, 1,7 GHz sekiz çekirdekli 64-bit ARM Cortex-A57 işlemci, Mali-T760MP2 grafik birimli MediaTek MT6752 çipset, 2 GB RAM, 16 GB hafıza, microSD kart yuvası, Bluetooth 4.1, Wi-Fi b/g/n, NFC, 4G LTE, 2600 mAh pil ve Android 5.0 Lollipop işletim sistemini beraberinde getirecek.

Kamera donanımı olarak arka kısımda 13 megapiksellik bir Exmor RS sensörü kullanan Sony, önde 5 MP çözünürlüklü bir Exmor R kamera konumlandırmış. 25 mm genişliğindeki merceği ve LED flaş desteğiyle diğer telefonlara kıyasla çok daha başarılı özçekimler vaat eden telefonun kamera yazılımı da yine satışındaki kilit nokta olan özçekim üzerine zenginleştirilmiş.

Siyah, beyaz ve yeşil renk sürümleri mevcut olan C4'ün çift SIM kart desteğine sahip versiyonu Xperia C4 Dual adıyla satılacak. Belirli bölgelerde 4G LTE destekli sürümleriyle tüketicinin beğenisine sunulacak olan akıllı telefon, Haziran 2015'te resmen satışa çıkmış olacak.

Sony Xperia C4 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sony Xperia C4 Dual sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.





Eklenme tarihi: 6.05.2015
Kaynak: Sony Mobile

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler