Sony Ericsson Arc: Teknoloji savaşı

Sony Ericsson Arc: Teknoloji savaşı

Uzun zamandır sessizliğini koruyan Sony Ericsson, son modeli ile kendisi hakkındaki tüm tahminleri boşa çıkardı. 8 MP çözünürlüğünde fotoğraflar çekebilen, HD video kayıt yapabilen flaşlı kamerayı 8.7 mm inceliğe sığdırabilen bir teknolojiye sahip Sony Ericsson, yeni Arc modeli ile rakiplerini dize getirecek konuma geçti. Cep telefonu üreticileri arasında artık tam bir teknoloji savaşı yaşanıyor.

Sony Ericsson ArcSony Ericsson Arc etkileyici özellikleri:

  • Sony Bravia teknolojisi kullanılan 4.2 inç dev ekran
  • 8.7 mm incelik ve aerodinamik tasarım
  • 8 MP, HD video kaydı yapabilen kamera
  • 32 GB’a kadar artırılabilen hafıza, Kutu içinde 8 GB hafıza kartı
  • Borkod okuyucu, DLNA teknolojisi, Dijital pusula
  • Android 2.3 (Gingerbread) işletim sistemi
  • 1 GHz Qualcomm MSM8250 Snapdragon işlemci

Sony Ericsson Arc ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

En iddialı dokunmatik ekran
iPhone 4’de kullanılan Retina Display’a karşı rakip olacak olan yeni ekran teknolojisi Arc’ın 4.2 inç dev dokunmatik ekranında yer alıyor. Dokunmatik ekran da Sony Bravia teknolojisi kullanıldı. Multi-touch özelliğine sahip ekran aynı zamanda çizilmelere ve parmak izine karşı da dayanıklı. Yüksek çözünürlüğü sayesinde kullanıcılarına inanılmaz bir netlik sağlıyor.

Süper hızlı
Google Android işletim sistemini kullanan Arc, 1 GHz Qualcomm MSM8250 Snapdragon işlemciye sahip süper hızlı bir telefon. 512 MB RAM ve 512 MB ROM değerlerine sahip olan Arc, hafızasını micro SD kart ile 32 GB’a kadar çıkarabiliyor.

Sony Ericsson Arc ile çekilen resimler
  • Sony Ericsson Arc ile çekilen resimleri indirmek için tıklayınız.
  • Diğer cep telefonları ile çekilen resimleri görmek için tıklayınız.

Batarya süreleri iyi
4.2 inç ekrana ve cep telefonlarında kullanılan tüm özelliklere sahip olmasına karşılık bekleme ve konuşma süreleri de bu telefondan beklenmeyecek derecede iyi. 450 saat bekleme süresine sahip telefon ile 4 saat sesli görüşme yapabiliyorsunuz.

En ince tasarım
Spor bir araba havası veren Arc çok ince bir yapıya sahip. Yukarıdan aşağıya doğru kavislenen yapısı ile elinize rahatça oturuyor. Sony Ericsson hem teknoloji hem de tasarım alanında diğer üreticilerden çok önde. Bunu bir kez daha göstermiş oldu.

8 MP flaşlı HD kamera
Sony Ericsson Arc o kadar inceki, bu özelliklere sahip olduğuna şaşırıyorsunuz. 8 MP kamerası bulunan Arc, HD video kayıtları (720p) yapabiliyor. Yüz tanıma teknolojisi sayesinde, fotoğraf karesi içerisindekilerin yüzlerini algılıyor ve bu noktalara otomatik netleme yapıyor. Telefonun aynı zamanda gülücük yakalama modu da bulunuyor.

Diğer teknolojiler
Sony Ericsson Arc, diğer cihazlarınızla içerik paylaşımı için DLNA teknolojisine sahip. Mini HDMI girişi ile telefonunuzu sinema sisteminize bağlayabiliyorsunuz. Bataryadan yüksek derecede verim almak için mesafe ve ışık sensörleri mevcut. Bu sensörler sayesinde telefonunuz enerji tüketimini minimuma indirmeye çalışıyor.

Telefonun üzerindeki girişler
  • Standart microUSB portu
  • 3.5mm kulaklık girişi
  • microHDMI

Resim Galerisi

Resimlerin devamı için tıklayınız




Eklenme tarihi: 11.01.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler