Sony cihazları için Android 4.3 ve 4.4 KitKat güncellemesi detaylandı

Sony cihazları için Android 4.3 ve 4.4 KitKat güncellemesi detaylandı

Jelly Bean kod adlı son büyük güncelleme olan Android 4.3'e dair detaylı açıklamasını geçtiğimiz temmuz ayı sonunda yayımlayan Sony, bugün hem bu yükseltmenin dağıtımı hem de kısa süre önce resmiyet kazanan Android 4.4 KitKat hakkındaki son gelişmeleri takipçileriyle paylaştı.

Sony, bu seneki ürün yelpazesinin amiral gemi sıfatlı ilk modeli Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z Ultra, Xperia SP ve son amiral gemi telefonu Xperia Z1'i aralık ayı içerisinde güncellemeye başlayacağını ilan etti. Xperia T, Xperia TX ve Xperia V'nin Android 4.2'yi atlayıp direk 4.3'e yükseleceğini hatırlatan Japon üretici, 2012'nin ikinci yarısında çıkış yapan bu modelleri de önümüzdeki ay yeni üretici yazılımıyla buluşturacak.

TRIM desteği sayesinde kullanıma bağlı zamanla yavaşlama sorununa çözüm olacak Android 4.3'lü işletim sistemi güncellemesini ilerleyen aylarda Android 4.4 KitKat takip edecek. Düşük sistem belleği tüketimi, yenilenen sadeleştirilmiş kullanıcı arayüzü ve Google'nin iki yıldır üzerinde çalıştığı, uygulamaların daha hızlı açılması/yanıt vermesini sağlayacak yeni runtime seçeneği ART'ı beraberinde getirecek KitKat dağıtımı, Xperia Z, Xperia Z1, Xperia Z Ultra, Xperia ZL, Xperia Tablet Z'yi kapsayacak.

Henüz Android 4.4'lü üretici yazılımının ne zaman hazır olacağını açıklamayan Sony, OTA yoluyla dağıtılacak yükseltmelerin kullanıcılara bölge ve operatöre bağlı olarak farklı zaman dilimlerinde ulaşabileceğini hatırlattı. Yakında dağıtım takvimiyle ilgili daha fazla detayın gün yüzüne çıkması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 7.11.2013
Kaynak: Sony Mobile

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler