Sony, akıllı telefon departmanının yarısını işten çıkarıyor

Sony, akıllı telefon departmanının yarısını işten çıkarıyor

2011'de Ericsson hisselerini satın alarak Sony Ericsson'un tek patronu konumuna yükselen Sony, sekiz yıllık mücadelesi boyunca akıllı telefon piyasasındaki hızlı değişimlere ayak uydurmayı başaramadı. Tek bir tasarım anlayışıyla tüm pazara hitap etmeye çalışan, değişen telefon trendlerine dahil olmama konusunda ısrarcı davranan Japon teknoloji devi, bugün sektörde yüzde 0,5'ten daha küçük bir paya sahip. Son iki senedir zarar açıklayan mobil departmanını kapatarak elektronik grubuna entegre edecek olan şirket, bugün büyük ölçekli bir işten çıkarmanın da yolda olduğunu duyurdu.

4 bin civarında çalışana sahip Sony Mobile'nin iş gücünü yarıya indirecek olan yeniden yapılanma, binlerce çalışanı işsiz bırakacak. Japonya'da bu planın etki alanındaki çalışanlarını diğer departmanlara yönlendirecek olan Sony, 2020'ye yarı yarıya azalmış bir akıllı telefon ekibiyle girecek.

2019 ilk çeyreğinde yalnızca 1,1 milyon telefon satabilen Sony'nin yıllık satış hacmi de tıpkı iş gücü gibi yarı yarıya azalmış. Önceki sene 13 milyon akıllı telefon satan şirketin 2018 verileri 6,5 milyon civarında bir satış gerçekleştiğini gösteriyor. Efsane üreticinin mobil sektörden çekilmeyi düşünmediği, ürün gamını daraltıp yalnızca üst segmente hitap eden bir markaya dönüşmeyi planladığı iddia ediliyor.



Eklenme tarihi: 29.04.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler