Siri, iOS 8.3 ile resmen Türkçe dil desteği kazanıyor

Siri, iOS 8.3 ile resmen Türkçe dil desteği kazanıyor

2013'te iOS 7 sürümünün dağıtılmaya başlamasıyla deneme sürecini geride bırakan Siri, kullanımda olduğu bu kısa sürede popüler kültürün bir parçası, iOS ekosisteminin en ünlü servislerinden biri haline geldi. Ne yazık ki, kullanıcısının sesini algılayıp yöneltilen soru veya verilen emri yerine getirmeyi baz alan bu dijital asistan, kısıtlı sayıda dile destek sunuyor. Doğrudan bir arama motoruyla konuşmanızı sağlayan Google Now ve Google'nin gelişmiş ses algılama teknolojileriyle karşılaştırıldığında, Siri'nin nispeten daha dar bir kullanıcı kitlesine hitap edebildiğini biliyoruz. Neyse ki bu durum çok yakında Siri lehine değişmiş olacak.

Bugün iOS 8.3 beta 2 sürümünü geliştiricileriyle buluşturan Apple, Siri'nin iOS 8.3 yükseltmesiyle aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 7 yeni dile destek sunmaya başlayacağını müjdeledi. Daha önce devlet büyüklerimiz aracılığıyla Amerika teknoloji şirketine talepte bulunmuş ve olumlu dönüşler almıştı. Ülkemiz ve özel bir şirket arasındaki bu etkileşimin ardından tavsiyelerimize kulak verilmiş olması sevindirici.

Mart ortalarında iPhone, iPad ve iPod kullanıcılarını da kapsayan bir açık beta sürümü dağıtılacak olan iOS 8.3, nisanda tüm tüketicileri Türkçe dil destekli Siri ile buluşturacak.



Eklenme tarihi: 23.02.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler