Sıcak cep telefonunu bozuyor

Sıcak cep telefonunu bozuyor

Sıcakların etkisini artırdığı bugünlerde cep telefonu satıcıları ilginç bir iddiayı da gündeme taşıdı. Cep telefonu satıcılarına göre sıcak ve nemli hava cep telefonlarında oksitlenme yaparak bozulmasına neden oluyor. Aşırı nemden dolayı cep telefonlarının son günlerde daha çok arıza yaptığını belirten cep telefonu bayileri, müşterilerinin hatayı satıcılardaNokia N70 aradığını belirterek, sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını söylediler.

Aşırı sıcak ve nemden kaynaklanan arızaları önlemek için yaz akşamlarında cep telefonlarının mümkün olduğunca açık havada bırakılmaması gerekiyor. Kullanıcıların cep telefonlarını ellerinde veya ceplerinde değil, kılıflarında taşıması sorunu azaltıyor. Ayrıca telefonların arka kapağı açarak sık sık temizlenmesi gerekirli. Cep telefonları hassas bir yapıya sahip olduklarından dolayı, aşırı sıcak ve aşırı nemden hemen etkileniyor ve arızalanıyor.

Mobilize Bilgi
Cep telefonun sağlığınıza verdiği zararı en aza indirmek için, telefonunuzu mümkünse arka cebinizde taşıyınız. Ayrıca kapalı alanlarda ve şebeke sinyalinin düşük olduğu durumlarda uzun süreli görüşme yapmayınız. Kulaklıklı mikrofon seti kullanmanız zararı en aza indirecek en güzel çözümdür.



Eklenme tarihi: 4.08.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler