IGZO TFT MEMS ekran teknolojisine sahip Sharp tablet duyuruldu

IGZO TFT MEMS ekran teknolojisine sahip Sharp tablet duyuruldu

Sharp ve Qualcomm, üç yıldır devam eden orta ar-ge faaliyetleri sayesinde LCD panellerin yerini alabilecek alternatif bir ekran teknolojisine imza atmıştı. Sene içerisinde birkaç kez sergilenen IGZO TFT katmana sahip MEMS adlı yeni nesil paneller, elektronik mürekkep ile OLED türlerinin sunduğu bazı ayrıcalıklardan kısmen de olsa faydalanma imkanı sağlayarak ortaya düşük güç tüketimli ve aynı zamanda LCD'lerden daha yüksek renk yelpazesine sahip bir ekran çıkarıyor.

Mirasol olarak da bilenen bu teknoloji, piksel adlı küçük görüntü birimlerine sahip geleneksel ekran anlayışının dışındaki sistemiyle ezber bozuyor. Beyaz floresan arkadan aydınlatmayı da tarihe gömen MEMS panel, kırmızı, mavi ve yeşil renkli arka aydınlatma ışıklarına sahip. Buradan gönderilen ışık, aydınlatma ile senkronize bir şekilde çalışan elektromekanik perdeler üzerinden dışarıya veriliyor. 100 mikrosaniye kadar yüksek hızlarda açılıp kapanabilen bu minik perdeler, mevcut ekran teknolojilerindeki piksellerin yerini alıyor. Tamamen kapanarak ışık yayılımını önlemesi nedeniyle koyu renklerde OLED'e yakın bir performans sergilemesi beklenen MEMS ekranlar, aynı zamanda düşük güç tüketimiyle çalışarak çok renkli ve haraketli olmayan görüntülerde elektronik mürekkep panellere yaklaşan bir tasarruf sağlayacak.

MEMS ekranı Sharp tarafından icat edilen IGZO yarı iletken materyaliyle üretilmiş bir TFT katmanla buluşturan basın açıklamasındaki tablet bilgisayar, 7 inç büyüklüğünde 1280 x 800 piksel çözünürlüğünde bir ekrana sahip olacak. Dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 çipset, 4G LTE desteği, IPx7 su geçirmezlik sertifikası ve Android 4.4 KitKat işletim sisteminin mevcut olduğu Sharp üretimi tabletin mevcut tablet bilgisayarlardan çok daha uzun bir kullanım süresi vaat edeceği bildiriliyor. Yepyeni bir teknolojiye ev sahipliği yapan cihaz hakkındaki diğer tüm detaylar 2015 ilk yarısında çıkış yapmasıyla birlikte aydınlığa kavuşacak.



Eklenme tarihi: 6.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler