Sayaçlara SIM kart takılıyor

Sayaçlara SIM kart takılıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 2012'ye kadar 137 bin elektrik sayacına SIM kart takılacak. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) AB finansmanı ile yürüttüğü Uzaktan Sayaç Okuma Projesi'nin iletişim altyapısı 2010’da hayata geçecek. Proje ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde elektrik sayaçlarına artık uzaktan müdahale edilebilecek.

LG Shine 2137 bin elektrik sayacı
Proje kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 2012'ye kadar 137 bin elektrik sayacına SIM kart tatılması öngörülüyor. Projenin iletişim ayağı ihalesini kazanan KKTCELL, 2010 sonuna kadar yaklaşık 21 bin elektrik sayacının yeni sistemle yönetilmesini sağlayacak. 2011-2012'de ise 137 bin elektrik sayacında uzaktan erişim sistemi hayata geçirilecek. Su saatlerine, doğalgaz sayaçları ve güneş enerjisine de kolaylıkla adapte olan akıllı sayaçlar ile hem tüketiciler faturalarını anlık olarak takip edebiliyor hem de enerji tasarrufu sağlanıyor.

Uzaktan sayaç okuma projesi
Birkaç yıldır özellikle Avrupa ile Kanada'da uygulanan akıllı sayaç sistemi, Kuzey Kıbrıs Turkcell iletişim altyapısı aracılığıyla elektrik enerjisinin tek noktadan sistemli bir şekilde yönetilmesini sağlayacak. Sistem, sayaçların uzaktan okunması ve otomatik olarak faturalandırılması, sayaca yapılacak müdahalelerin anında tespiti, elektrik kullanımında ön ödemeli sistemin de sunulabilmesi, anında kayıp kaçak analizi, arıza durumu tespiti, uzaktan elektriği açma kesme işlemi, anlık elektrik kullanım miktarları bilgisi, abonelerin güneş enerjisiyle üreteceği fazla enerjiyi KIB-TEK'e satabilmeleri, reaktif güç probleminin anında tespiti, farklı tarife dilimleri oluşturulması ve pik saatlerde yüklerin aşağıya çekilmesi, su sayaçlarının bu sistemle okunabilmesi, interaktif SMS hizmetleri, Web, Çağrı Merkezi ve cep telefonu üzerinden işlem olanağı gibi pek çok yeniliğe olanak sağlıyor.



Eklenme tarihi: 9.01.2010
Kaynak: Mobiletişim | Cep telefonu

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler