Şarj aletleri telefon paketleri içerisinden çıkmasın

Şarj aletleri telefon paketleri içerisinden çıkmasın

Bu istek İngiltereli GSM operatörü O2 tarafından yapılıyor. İsteğin altında yatan neden ise bu zamana kadar satılan akıllı telefonlar, mobil cihazlarla birlikte kullanımda olan yeteri kadar şarj aletinin zaten var olması ve her yeni mobil cihazla beraber atık şarj aleti çöpünün günden güne artması.


O2 kendi yaptığı araştırmada, HTC One X+ akıllı telefonu alan kullanıcılarına şarj aleti ister misiniz sorusunu sordu. O2 bu araştırmada yüzde 70 civarında hayır cevabı beklerken, müşterilerinin yüzde 82’si bu cevaba hayır diyerek İngiliz GSM operatörünü haklı çıkardı. Peki bu ne anlama geliyor?

Yapılan araştırmada sadece İngiltere’de 100 milyon adet gibi büyük bir sayıda şarj aletinin kullanım dışı olduğu belirtilirken, gözünüzde canlanması için dört olimpik yüzme havuzunu dolduracak bir büyüklüğe denk geliyor. Bu atıklarda kullanılan bakır ve plastiğin doğaya etkisi de ayrı bir tartışma tabii ki.

Şarj aletlerinin bu denli devre dışı kalmasının nedeni ise artık standart olarak kabul edilen microUSB girişleri sonra her yeni cihazda gereksiz yere şarj aletlerinin cihazlarla birlikte verilmesi. Zaten birçok evde bu şarj kablosu ya da adaptörlerinden en az bir veya iki tane mutlaka bulunuyor. Kablosuz şarj aletlerinin de artmasıyla birlikte atık şarj adaptörleri oranı daha da artacak.


O2’de bu araştırmalar eşliğinde telefon üreticilerinden bunun için hassasiyet göstermesini istiyor. Yeni telefon paketlerinde şarj aletinin koymamaları isteniyor ve büyük oranlarda bu şirketlere kâr yapabilecekleri de ayrıca hatırlatılıyor. O2 2015 yılında artık şarj aletlerinin paketler içerisinden çıkmayacağını umut ediyor. Bize göre çok doğru bir tespitte bulunan O2’nin bu araştırması umarız tüm telefon üreticileri bir fikir oluşturur. Sanırız ki kimse teknoloji uğruna doğadan vazgeçmek istemez, değil mi?



Eklenme tarihi: 18.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler