Samsung'un esnek OLED ekranlı akıllı saati detaylandı

Samsung'un esnek OLED ekranlı akıllı saati detaylandı


Akıllı saat sektörüne giriş yapmayı planlayan üreticiler arasında yer alan Samsung, halihazırda bu kategoriye mensup SM-V700 model numaralı bir aygıtın test çalışmalarını yürütüyor. Henüz teknik detayları gün yüzüne çıkmamış olan saat, aynı model numarasına sahip tasarım patentleri sayesinde detaylanmaya başladı.

Samsung'un Youm adlı esnek OLED ekran teknolojisini entegre edeceği tahmin edilen V700, Mart ayında bir Samsung yöneticisi tarafından resmen doğrulanmıştı. Kırılmaz, ultra ince ve esnek formdaki ekranı kullanıcının koluna uygun şekilde yerleştirilebilmesini mümkün kılacak akıllı saatin tasarım patentleri için Mayıs sonunda Güney Kore'den başvuru yapılmış. Mobil sektörün lideri, aynı model numarasını taşıyan bu tasarımları ilk akıllı saatinde kullanmayabilir. Fakat Samsung Display'ın 2013'te esnek OLED üretimine başlayacağını ilan etmesi, ürün formunun patentteki örneklerle örtüşme ihtimalini kuvvetlendiriyor.



Gear ismiyle alınan akıllı saat, Samsung Mobile USA tarafından ABD'nin patent ve marka ofisine Galaxy Gear isminin tescili için yapılan başvuru sayesinde bir kez daha doğrulanmış oldu. Raporda, Galaxy Gear markasının kol saati formundaki giyilebilir elektronikler için kullanılacağı da not düşülmüş. Başvurunun detaylarına kaynak bağlantısından göz atabilirsiniz.

SM-V700 Galaxy Gear ve SM-N900 Galaxy Note 3'ün Berlin'deki IFA 2013 fuarında sergilenmesi, bu organizasyon öncesinde düzenlenecek bir Unpacked etkinliğinde ise resmi tanıtımının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 4.08.2013
Kaynak: GalaxyClub.nl

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler