Samsung’tan 8 çekirdekli Exynos 5 Octa

Samsung’tan 8 çekirdekli Exynos 5 Octa

Daha önceden haberlerimize konu olan ve iki farklı işlemci mimarisini tek bir yapıda birleştiren big.LITTLE teknolojisini içeren yeni Samsung işlemcisi Exynos 5 Octa ismiyle resmen duyuruldu.Hem performansa hem de güç tüketimine yönelik hazırlanan yeni işlemcinin çalışma mantığı ise aslında iki farklı dört çekirdekli işlemcinin birleştirilmesinde yatıyor.


İki farklı mimariyi birleştiren big.LITTLE teknolojisi dört çekirdekli 1.2 GHz hızında ARM Cortex A7, 1.8 GHz hızında ARM Cortex A15 işlemciden oluşuyor. Sekiz çekirdeğin hepsi bu teknolojide aynı anda işlem gücünde yer almıyor. Bunun yerine ARM’nin big.LITTLE teknolojisinde içerisinde yer alan ARM Cortex A15 performansa dayalı güçlü işlemlerde, ARM Cortex A7 ise daha az işlem gücü gereken yerlerde devreye giriyor. Böylece 2 MB ön belleğe sahip, 28 NM teknolojisiyle üretilen işlemciler bu mimari sayesinde yüzde 70 gibi bir oranda daha az güç tüketiyor.

İşlemcinin kullanımı ile ilgili Samsung’un hazırladığı aşağıdaki videoyu izleyerek çalışma mantığını daha rahat anlayabilirsiniz. Exynos 5 Octa ile ne zaman tanışacağımız ile ilgili henüz bir bilgi yok, fakat akıllı telefonlardan önce Samsung markalı tablet bilgisayarlarda görmemizin daha olası olduğunu ayrıca belirtelim.



Eklenme tarihi: 11.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler