Samsung’dan ilginç strateji

Samsung’dan ilginç strateji

Akıllı telefonları ile birlikte dünyanın bir çok ülkesinde satılan cihaz sayısı bakımından lider konumda olan Samsung, ilginç bir strateji ile yurt dışından satın alınan Samsung cihazların güncelleme almasını engelleyecek bir yola başvuruyor.

Bunun altında yatan neden ise Samsung’un ülkelerde satışı yapılan cihazlarla ilgili kesin veriler elde etmek istemesi. Samsung bu servisi denerken IMEI ile koordine çalışan bir sistem kullanacak ve cihazlar bu sistemle takip edilecek. Yurt dışından alınan cihazların hem kablosuz hem kablolu güncelleme alması da bu sistemle birlikte engellenecek.



Güncellemeleri de böylece takip ederek daha hızlı ve stabil yazılımlar geliştirmeyi hedefleyen Samsung’un, kaçak ürün satışına da engel olacak bu sistemle beraber gereğinden daha ucuza satılan cihazların da fiyatlarını kontrol etmesi içten bile değil.

Belli ki kullanıcıları ve satıcıları bir şekilde kontrol etmeye yarayacak bu sistem birçok kişinin hoşuna gitmeyecektir. Firma içinse kendine doğru bir yol planı belirlemesi açısında daha sağlıklı veriler sunacaktır. Bakalım Samsung gerçekten bu sistemi düzgün bir şekilde uygulayabilecek mi?



Eklenme tarihi: 4.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler