Samsung’dan bükülebilir pil ve ekran

Samsung’dan bükülebilir pil ve ekran

Büyüklebilir ekran çalışmaları uzun zamandır üreticilerin gündeminde. Yıllar önce Nokia Morph cihazıyla bükülebilir telefon ve ekran konusunda ilk adımları atmıştı. Sony’nin de bükülebilir ekran konusunda ciddi çalışmaları var. Samsung’da AMLOED ekranlar üzerinde bu özelliği deniyor.

Samsung Galaxy Skin
Samsung Galaxy Skin adı verilen ve iki ucu sert bir yapıya sahip fakat gövdesi katlanabilir derecede yumuşan olan yeni cihaz şimdilik bu teknolojinin neler getireceğinin bir göstergesi. Ekranların ve cihazların bu şekilde değişmesi elbetteki işletim sistemlerinin de buna uygun hale gelmesini gerektirecek. Bu tür telefonlarla 3-4 yıl içerisinde karşılaşabileceğiz.

Esnek transparan Li-Ion pil
Stanford üniversitesinde uzun zamandır yürütülen çalışmalar sonucunda esnek şeffaf bir Li-Ion pil elde edildi. Labaratuvar ortamında yapılan deneylerde pil kusursuz bir şekilde çalışıyor. Pilin zamanla geliştirilerek günlük kullanıma uygun hale getirilmesi için testler sürüyor. Bu pilin Samsung Galaxy Skin gibi esnek telefonlarda kullanılması bekleniyor. Pilin transparan olması da tabiki ayrı bir olay. Böylece camın üzerine bile pil yerleştirilebilecek ve camda pil olduğu görülmeyecek.

Resim Galerisi

Resimlerin devamı için tıklayınız




Eklenme tarihi: 28.09.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler