Samsung'dan yarı iletken çip piyasasına 116 milyar dolar yatırım

Samsung'dan yarı iletken çip piyasasına 116 milyar dolar yatırım

Dünyanın en büyük bellek çipi üreticisi ve aynı zamanda yarı iletken endüstrisinin gelir bazında bir numaralı ismi olan Samsung, Apple gibi büyük müşterilerinden kaynaklanan talep düşüşü nedeniyle 2019'a pek iyi başlayamadı. Operasyon gelirlerinin dörtte üçünü oluşturan yarı iletken sektöründe yeniden yükselişe geçmek isteyen Koreli şirket, bugün açıkladığı devasa yatırım planıyla ürün ve hizmet gamını genişletmeye çalışacak.

2030'a kadar toplamda 116 milyar dolar harcayıp 15 bin kişiye istihdam sağlayacağını açıklayan Samsung, bir taraftan üretim hacmini ve üretim hattı esnekliğini artırarak TSMC'nin müşterilerine göz dikerken, diğer taraftan ar-ge faaliyetlerini güçlendirip yapay zeka, otomotiv sektörü ve yeni nesil kablosuz iletişim teknolojilerine yönelik yeni çözümler geliştirerek 290 milyar dolar hacme ulaşan bellek olmayan çip piyasasındaki Qualcomm hakimiyetine darbe vuracak.

Bloomberg'in haberine göre, Samsung'un Tayvanlı rakibi TSMC de yıllık 10-11 milyar dolara tekabul eden yatırım bütçesiyle yarıştan kopmamak için mücadele veriyor. Samsung, uzun vadede artan üretim kabiliyetlerinden istifade ederek bellek ve benzeri çip sektörlerinde yaşanan dalgalanmalardan etkilenmeyecek bir yarı iletken operasyon zinciri oluşturmak istiyor.



Eklenme tarihi: 24.04.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler