Samsung, saydam OLED ekran üretimine başlıyor

Samsung, saydam OLED ekran üretimine başlıyor

Samsung, yeni nesil saydam ekran teknolojilerini hazirandaki Retail Asia Expo 2015 kapsamında Hong Kong'da sergilemişti. Sektörün ilk ayna ve aynı zaman saydam OLED panelini tanıtan tecrübeli teknoloji şirketi, iddiaya göre ay sonuna kadar seri üretime geçmiş olacak.

Üreteceği saydam OLED ekranların büyük bölümünü Kuzey Amerika'daki perakendecilere sattığı bildirilen Samsung, şeffaf ekranların ilk etapta mağazalardaki tanıtım ilanları olarak kullanılacağını ifade ediyor. Louis Vuitton gibi lüks markaların ürün sunumunu bu son teknoloji panellerle gerçekleştirmesi bekleniyor.

Şeffaf LCD'lerin aksine çok daha pürüzsüz bir görüntü sunan ve renk üretimi, karşıtlık oranı ve parlaklıkta rakipsiz olan saydam OLED, bunu yapısında barındırdığı organik materyallerin zaten saydam olmasına borçlu.

55 inçlik Full HD paneller üretecek olan Samsung'un dışında LG Display firması da şeffaf OLED üretimine hazırlanıyor. Henüz seri üretime başlama tarihi belli olmayan LG, 4K çözünürlüklü ekranlar geliştiriyor. Bu ekranları televizyon, buzdolabı, araç ve ev içi dekorasyon sistemlerine uygulamayı planlayan Koreli üretici, 2025'te ekonomik hacmi 87 milyar dolara ulaşacak şeffaf ekran endüstrisinde öncü isimler arasında yer alıyor.



Eklenme tarihi: 10.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler