Samsung ve Qualcomm Snapdragon 845 için görüşmelere başladı

Samsung ve Qualcomm Snapdragon 845 için görüşmelere başladı

2016'nın başından beri Qualcomm'un üst düzey yongada sistem çözümlerinin üretimini gerçekleştiren Samsung, görünen o ki bu mühim ortaklığı gelecek yıl da sürdürecek. Güney Kore medyası, bugün endüstri kaynaklarından aldığı bilgiler neticesinde 2018 model Snapdragon çipseti için görüşmelerin başladığını yazdı.

Snapdragon 845 olarak isimlendirilmesi beklenen yarı iletken çipset tasarımının henüz hangi teknolojiyle üretileceği bilinmiyor. Geçen hafta ikinci nesil 10 nm teknolojisi 10LPP için çalışmalarını tamamladığını açıklayan Koreli teknoloji devi, yılın ikinci yarısında seri üretim operasyonlarına entegre olacak bu tekniği Qualcomm'un sonraki amiral gemi çipinde kullanabilir. Fakat öne çıkan tek üretim seçeneği bu değil.

10LPP her ne kadar Snapdragon 835'in kullandığı birinci nesil 10nm sürecine kıyasla %15 daha az enerji tüketimi ve %10 performans artışı vaat etse de Samsung ve Qualcomm'un görüşme masasında muhakkak 7 nm teknolojisine dair planlar da değerlendirilecektir. 14 ve 10 nm'ye geçişte TSMC gibi bir dünya devini geride bırakarak endüstrinin öncü ismi haline gelen Samsung bakalım 7 nm'ye geçişte de yarı iletken dünyasını şaşırtmayı başarabilecek mi.



Eklenme tarihi: 24.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler