Samsung plastik yapıdan vazgeçmiyor

Samsung plastik yapıdan vazgeçmiyor

Tüketicilerden bir kısmının sürekli olarak plastik malzeme kullanmasından dolayı eleştirdiği Samsung, bu eleştirilere cevap verdi. Samsung’un mobil bölümünün üst düzey yöneticilerinden Y.H.Lee yaptığı açıklamada yeni telefonlarda da plastik malzeme kullanılacağını belirtti ve bunun nedenini daha uzun ömürlü bir yapı olması olarak açıkladı.

CNET’e açıklamalar yapan Lee kullanılan malzemenin, tasarım ve görünüme nazaran çok daha önemli olduğunu belirtirken diğer malzemelere göre daha dayanıklı olan plastik yapının daha güvenilir ürünler üretilmesini sağladığını söyledi.

Bu konuda aslında birçok tartışma mevcut. Hangi malzeme daha kaliteli, daha sağlam sorusunun cevabı kullanılan tasarımla da doğru orantılı. Firmaların bu konudaki tercih nedenleri arasında malzemenin donanımla birleştiği aşamadaki ağırlığı da ekleniyor. Tüketicilerin tercihleri ise dayanıklı ve hafif olması yönünde. Firmaların üretimde kullandığı alüminyum, polikarbonat , cam ve plastik yapıların yanında yeni bir malzeme yapısı şu aşamada pek konuşulmuyor. Samsung’un bu malzemeler arasında plastiği tercih etmesinin nedeni ise açıklamada olduğu gibi daha uzun ömürlü cihazlar üretmek.



Eklenme tarihi: 7.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler