Samsung küresel pazarda Apple’ın önünde

Samsung küresel pazarda Apple’ın önünde

Samsung ile Apple arasında süren rekabet, teknolojiyle az çok ilgilenen herkesin hayatının bir parçası olmuş durumda. Özellikle davalar ve amiral telefonlarının karşılaştırmaları ile sürekli haber sitelerinde kendilerine yer bulan iki firmanın hakimi olduğu küresel pazarda son durum ne?

Ünlü araştırma şirketi IDC’nin açıkladığı rakamlara göre üçüncü çeyrek sonunda küresel pazarda pastanın en büyük dilimini yüzde 31.3 lük bir oranla Samsung’a ait. İkinciliği ise yüzden 15’lik oranla Apple alıyor. İki şirket neredeyse küresel pazarın toplamda yarısının hakimiyken Samsung dünya genelinde 56.3 milyon akıllı telefon sevkiyatı yaparken, Apple 26.9 milyon sevkiyat yaptığı görülüyor. Bu iki şirketi 3. sırada Research In Motion takip ediyor. Pazar payında oran yüzde 4.3 iken, 7.7 milyon cihazında nakliyesi yapılmış. 4. sırada ZTE bulunurken, HTC ilk 5’in son sırasında yer alıyor.



IDC’nin açıkladığı rakamlarda en çok dikkat çeken konu ise Nokia’nin ilk defa ilk 5’in içine girememiş olması. Bu aslında Nokia’nın Apple ve Samsung karşısından kaybettiği gücü gözler önüne seren en güzel örneği.

Geçtiğimiz sene aynı çeyrek sonuçlarına bakıldığındaki büyüme oranları da gerçekten dikkat çekici. BlackBerry telefonlarının üretici Research In Motion yüzde 34.7 lik bir düşüş yaşarken HTC yüzde 42.5 oranında bir kayıp yaşamış. Samsung büyümesi yüzde 100 gibi göz kamaştırıcı bir rakamken yine Apple yüzde 50’lik bir oranla ikinci sırada yer alıyor.

Teknoloji her gün farklı bir noktada büyük gelişmelere tanık olurken, firmalar arasında süren rekabetteki son durum bu. Windows Phone 8 ile atak yapan Nokia, BlackBerry 10’la beraber umutlanan Research In Motion önümüzdeki sene rekabeti nasıl değiştirir bilemiyoruz ama kullanıcılar tarafından bakıldığında bu yarışın en çok bize yaradığı kesin.



Eklenme tarihi: 11.12.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler