Samsung'un katlanabilir telefon planı 2019'u işaret ediyor

Samsung'un katlanabilir telefon planı 2019'u işaret ediyor

OLED ekran teknolojileri en çok kaynak harcayan isim olan Samsung, ar-ge stratejisi sayesinde günümüzde mobil cihazların ürün formunu değiştirmeye başladı. OLED üretimindeki düşük verim ve plastik tabanlı panellerin kullanım ömrü sorunlarını çözdükten sonra ilk defa 2013'te kavisli bir telefonla teknoloji dünyasının karşısına çıkan firma, bu yıl Galaxy S8 amiral gemi serisini yalnızca kavisli ekranla piyasaya sürebilecek kadar yüksek hacimli üretim gerçekleştirebiliyor. Firmanın sonraki hedefi ise, katlanabilir telefon.

İlk katlanabilir telefonunu 2017 ikinci yarısında sınırlı sayıda üretimle piyasaya süreceği iddia edilen Güney Koreli üretici, bugün bir Samsung Display yöneticisinin basına verdiği demeçe göre katlanabilir ürün formunda frene basmış durumda. Zira çerçevesiz OLED ekranlı telefonlar tüketicide beklenenden daha büyük ilgi uyandırmış ve bu ürün formundaki hızlı değişimi yavaşlatmaya neden olmuştu. Bununla birlikte halen katlanabilir telefon için bazı teknik mevzuları çözmekle uğraşan Samsung'un daha fazla zamana ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

Galaxy X adı altında ilk katlanabilir telefonunu geliştiren Samsung, tıpkı ilk kavisli telefonları Galaxy Round ve Galaxy Note Edge'de olduğu gibi sınırlı sayıda üretimle başlangıç yapacak. Sonraki yıllarda katlanabilir telefon formu mobil sektörün sıradan segmentleri arasında yerini alacak. Sektörün neden katlanabilir bir cihaza ihtiyaç duyacağı sorusuna ise bu seneki 18:9, 18,5:9 en-boy oranına sahip uzun ekranlı telefonlar en iyi cevap olacaktır.



Eklenme tarihi: 4.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler