Samsung, yeni nesil katlanabilir AMOLED ekranını sergiledi

Samsung, yeni nesil katlanabilir AMOLED ekranını sergiledi

San Francisco'da düzenlenen SID Display Week 2016 fuarı, yine geleceğin ekran teknolojileri için bir gösteri sahnesi olarak teknoloji severlerle buluştu. Fuarın uzun süredir gözde ismi olan Samsung Display, bu sene de yeni nesil katlanabilir ekran prototipleriyle katılımcıların ilgisini çekmeyi başardı.

Katlanarak 10 mm çapında bir silindire dönüşebilen, 5 gram ağırlığında ve 0,3 mm kalınlığındaki Samsung'un son teknoloji AMOLED çözümü, organik LED teknolojisinde gelinen son noktayı gözler önüne seriyor. Katlanır telefon ve tabletlerde kullanılmak üzere geliştirilen panelin önümüzdeki yıl Galaxy X adıyla piyasaya sürülecek 4K Ultra HD çözünürlüklü ilk katlanır telefonla piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yalnızca yeni nesil ekranlar değil, sektörün farklı segmentleri için hazırlanmış prototipler de Samsung standından OLED teknolojilerini dünyaya tanıtıyor. 13-14 inçlik dizüstü bilgisayar panelleri ve hologram bazlı üç boyutlu görüntü ortaya çıkarabilen OLED ekranlar, firmanın en çok konuşulan sergi materyalleri arasında yer alıyor.

27 Mayıs'a kadar devam edecek olan SID Display Week 2016 fuarı, ekran teknolojilerinin öncü isimleri Samsung ve LG dışında BOE gibi Çinli OLED girişimlerinin de katlanır, şeffaf ve yüksek piksel yoğunluğuna sahip ürünleriyle dolu. Aşağıda fuarın yıldızı haline gelen Samsung'un esnek paneline ait katlama testini bulabilirsiniz.




Eklenme tarihi: 25.05.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler