Orbis kod adlı Samsung Gear A akıllı saatinden yeni detaylar

Orbis kod adlı Samsung Gear A akıllı saatinden yeni detaylar

Kusursuza yakın bir akıllı saat hazırlama iddiasıyla bir senedir geliştirme çalışmaları yürüten Samsung, yeni nesil saatinde sona gelmiş gibi görünüyor. Orbis kod adıyla yürütülen proje, yuvarlak ekranlı gelişmiş bir saati merkezine alıyor. Sammobile.com'un haberine göre, bu saatin resmi isimlendirmesi Gear A olacak. Aygıtın model numaralarını detaylandıran kaynak, ürün versiyonlarından da bahsetmeyi ihmal etmedi.

SM-R720 ve SM-R730 olmak üzere iki farklı versiyona sahip olacağı ileri sürülen Gear A, R720 sürümünde sadece Bluetooth ve Wi-Fi bağlantısı, R730'da ise ek olarak 3G desteğini beraberinde getirecek. Yuvarlak ekranlı saatin ABD ve Güney Kore'deki büyük operatörlere ait model numaralarınn da internete sızdığını belirtelim. Bu detay, Orbis'in dünya genelinde operatörler tarafından bir 3G cihazı olarak satılacağını gösteriyor.

Ne zaman tanıtılacağı netleşmemiş olan Samsung Gear A'nın hangi işletim sistemine sahip olacağı da belli değil. Gear S ile Tizen platformunu giyilebilir elektronik segmentine taşıyan Koreli üretici, Gear A ile hızla gelişen Android Wear ekosistemini es geçmek istemeyebilir. Zira kusursuz bir akıllı saat için daha geniş kapsamlı bir yazılım platformu benimsemesi gerektiğini Seul merkezli teknoloji devinin çok iyi bildiği kesin.



Eklenme tarihi: 7.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler