Tizen işletim sistemli Gear 2 ve Gear 2 Neo saatler resmiyet kazandı

Tizen işletim sistemli Gear 2 ve Gear 2 Neo saatler resmiyet kazandı

Mobil Dünya Kongresi 2014 kapsamında ilk tanıtımlar gelmeye başladı. Organizasyonun en önemli katılımcılarından Samsung, bugün yayımladığı basın açıklamasıyla yeni nesil akıllı saatlerini resmen duyurdu. Android işletim sistemi yerine firmanın kendi geliştirdiği Tizen platformunun giyilebilir elektroniklere uyarlanmış bir versiyonundan gücünü alan yeni Gear saatler, bu nedenle birinci nesilden farklı olarak Galaxy markasını taşımayacaklar.

Ön yüzünde vidalar bulunan, entegre kameraya sahip oldukça kalın kordun ve kaba kasasıyla Galaxy Gear, bir giyilebilir elektroniğin sunması gereken rahatlığı ve yeterli kullanım süresini kullanıcısına sağlayamamıştı. Cihazın oldukça pahalı olmasıyla birlikte herhangi bir satış başarısı beklemek imkansız hale geldi. Nihayetinde ilk Gear akıllı saatini duyurduktan yaklaşık altı ay sonra Samsung, yeni nesil çözümlerini teknoloji dünyasının beğenisine sundu.

1,63 inç 320 x 320 piksel çözünürlüklü Super AMOLED ekrana sahip ilk modelle aynı paneli paylaşan Gear 2, kordon yerine ön yüzle bütünleşik 2 megapiksel kamera, kızılötesi verici, ivme ölçer, jiroskop, nabiz ölçer, 1 GHz çift çekirdekli işlemci, 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza, Bluetooth 4.0 + Low Energy ve 300 mAh pil gibi teknik özellikleri bünyesinde barındıracak. 2-3 günlük kullanım süresi vaadiyle tüketicileri tatmin etmeyi başaracak Tizen platformunun ilk akıllı saati, birtakım sağlık özellikleriyle önyüklü olarak gelecek. 68 gram ağırlık, 10 mm kalınlığındaki Gear 2'nin siyah, kahverengi ve turuncu renk seçenekleri mevcut.

Samsung Gear 2 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Gear 2'nin kameradan yoksun versiyonu olarak nitelendirilebilecek Gear 2 Neo, aynı 1 GHz çift çekirdekli işlemci, 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza, Bluetooth ve sensör özelliklerini yapısında ihtiva edecek. 55 gram ile serinin en hafif akıllı saat modeli olacak Neo etiketli cihazın ise; siyah, gri ve turuncu renkli versiyonları bulunacak. Gear 2'deki alüminyum kasadan farklı olarak Gear 2 Neo, kordon rengine göre değişen bir plastik ekran çerçevesine sahip olacak.

Samsung Gear 2 Neo sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Her iki akıllı saat modeli de nisan ayında dünya genelinde piyasaya sürülecek. Henüz nasıl fiyatlandırılacakları bulunmeyen saatlerin fiyat hususunda orta seviye akıllı telefonlarla yarışan Galaxy Gear'dan çok daha ucuz olacağı kesin. Değiştirilebilir kordon, çok daha uzun pil ömrü ve makul fiyat etiketlerinin eşlik edeceği Gear 2 ve Gear 2 Neo, başlangıçta onlarca Samsung aygıtına uyumluluk desteği sunacak ve Bluetooth kulaklık, hoparlör üzerinden müzik çalma fonksiyonu ile tek başına kullanıldığında dahi kullanıcısına hizmet sunmaya devam edecek.

BMW, Feedly, CNN, Paypal, eBay, Volkswagen, Weather Channel, Path gibi çok sayıda önemli uygulaması bulunan Samsung'un ikinci nesil Gear saatleri, yarın resmen kapılarını basına açacak MWC 2014 kapsamında sergilenecek. Aygıtların fiyatları ve Türkiye çıkış tarihi hakkında bilgi almak için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 23.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler