AMOLED ekranlı Samsung Galaxy Tab S 8.4 ve Tab S 10.5 detaylandı

AMOLED ekranlı Samsung Galaxy Tab S 8.4 ve Tab S 10.5 detaylandı

Samsung, üst düzey akıllı telefonlarında vazgeçilmez hale gelen Super AMOLED adını verdiği OLED tabanlı yeni nesil ekranlarını farklı segmenlere adapte etmek için yoğun çalışmalar yürütüyor. Orta seviye telefonlar için Galaxy Sx mini modellerini kullanan üretici, nihayet bu yıl tablet bilgisayar kategorisine de OLED ekranlı çözümlerle giriş yapacak. Sammobile.com'un sızdırdığı son verilere göre; Galaxy Tab serisi altında AMOLED ekranla donatılan yeni bir tablet ailesi piyasaya sürülecek.

Firmanın yeni üst düzey tabletleri Galaxy Tab S markasıyla çıkış yapacak. 8,4 ve 10,5 inçlik iki versiyonu bulunacak tablet serisi, WQXGA (2560 x 1600 piksel) çözünürlüklü ilk OLED cihazı olma özelliğine de sahip olacak. 1,9 GHz dört çekirdekli Cortex-A15, 1,3 GHz Cortex-A7 olmak üzere toplam sekiz çekirdekli işlemci ve altı çekirdekli ARM Mali-T628 grafik birimine sahip Exynos 5420 çipset, 3 GB LPDDR3e RAM, 8 MP kamera, 2,1 MP ön kamera, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, kızılötesi verici, GPS, GLONASS, microUSB 2.0 portu ve Android KitKat işletim sistemiyle gelecek tabletlerin TouchWiz Magazine UX kullanıcı arayüzünü mü kullanacakları şimdilik bilinmiyor.

Tablet bilgisayarların dikkat çeken bir diğer özelliği ise, ana ekran düğmesine entegre parmak izi okuyucu olacak. Galaxy S5'teki kilit ekranını açma, PayPal üzerinden mobil ödeme gerçekleştirme, kilitli klasörleri ve Samsung uygulamalarını açma gibi tüm fonksiyonların mevcut olacağı aygıtlarda, Android platformunun çoklu kullanıcı modu da aktif olacak. Farklı kullanıcılar, yalnızca parmaklarını biyometrik sensöre okutarak kendi profillerine giriş yapabilecekler. Bu sayede daha güvenlikli ve çok daha pürüzsüz bir geçişe sahip çoklu kullanıcı deneyimi elde edilmiş olacak.

Sırasıyla SM-T700 ve SM-T800 model numaralarını taşıyan Galaxy Tab S tabletleri AnTuTu performans testi aracında 35 bini aşkın bir sonuca ulaşabiliyor. Sızıntıyı gerçekleştiren kaynak, prototip üzerindeki test yaızlımına ait bu rakamın final sürümde daha da artabileceğini ifade ediyor. Henüz ne zaman tanıtılacakları belli olmayan Galaxy Tab 7.7'den sonraki ilk AMOLED tabletlerin yaz aylarında satışa çıkması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 5.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler