Samsung'un Galaxy Tab A ve Tab A Plus tabletleri detaylandı

Samsung'un Galaxy Tab A ve Tab A Plus tabletleri detaylandı

İlk Apple iPad piyasaya sürüldükten sonra canlanan tablet bilgisayar piyasası, geçtiğimiz yıla kadar büyüme ivmesini artırarak genişlemeyi başarmıştı. Ancak başta tablet sektörünün ikinci kurucusu kabul edilebilecek Apple olmak üzere birçok üreticinin yenilikten uzak çözümlerle kendini tekrar etmeye başladığnı söylemek gerekiyor. Tüketicilerin bu duruma 2014'te verdiği cevap, tablet segmentinin yükseliş ivmesini kaybetmesine yol açtı.

Ürünlerinin eskisi kadar talep görmemesi sebebiyle akıllı telefon endüstrisinde olduğu gibi tablet pazarında da sıkıntılı günler geçiren Samsung, benzer stratejilerle her iki sorununa da çözüm bulmayı ümit ediyor. Akıllı telefonlarında yeni cihaz serileri meydana getirip tasarım anlayışını değiştiren Güney Koreli üreticinin 2015 model tablet cihazları da bu değişim hareketinden nasibini alacak. Sammobile.com'un paylaştığı son bilgiler, Tab A ve Tab A Plus adlı ultra ince iki orta segment tabletin geliştirildiğini ortaya çıkardı. Böylece firmanın Galaxy A telefonlarına eşdeğer tablet cihazları detaylanmış oldu.

8 ve 9,7 inçlik iki bütçe dostu tablet bilgisayar üzerinde çalıştığı bildirilen Samsung, 7,4 milimetrelik yeni cihazlarıyla uygun fiyatlı bir ürün arayan tüketicileri şık tasarımıyla ikna etmeye çalışacak. Wi-Fi ve 3G/4G versiyonları bulunan tabletlerin teknik detayları şöyle;

Galaxy Tab A

- 8 inç 1024 x 768 piksel 4:3 ekran
- 1,2 GHz 64-bit dört çekirdekli işlemciye sahip Qualcomm Snapdragon 410 çipset
- 1,5 GB RAM, 16 GB hafıza
- 5 MP arka, 2 MP ön kamera
- 4200 mAh pil

Galaxy Tab A Plus

- 9,7 inç 1024 x 768 piksel 4:3 ekran
- 1,2 GHz dört çekirdekli Qualcomm APQ8016
- 2 GB RAM, 16 GB hafıza
- 5 MP arka, 2 MP ön kamera
- 6000 mAh pil
- S Pen stylus kalem



Eklenme tarihi: 7.02.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler