Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus tanıtıldı, çıkış tarihi açıklandı

Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus tanıtıldı, çıkış tarihi açıklandı

Galaxy Note 7, kuşkusuz Samsung'un mobil sektör tarihindeki en önemli ürünleri arasına girmeyi hak ediyor. Başarılı olması halinde kavisli ekrana geçişte çok büyük bir eşiğin aşılmasını sağlayacağı öngörülen telefon, batarya sorunu sebebiyle piyasadan toplatılmıştı. Güney Koreli üretici, bu skandal sonrası gelecek üst düzey akıllı telefon projesine ağırlık verdi ve ortaya telefon tasarımında devrim niteliğinde iki ürün çıkardı.

Bugün New York'ta tanıtımı gerçekleştirilen Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus, "sonsuz ekran" ismiyle pazarlanan, normal telefon ekranlarından daha uzun ve kavisli Super AMOLED ekranla geliyor. Corning Gorilla Glass 5 ile korunan ekran ön panelin büyük bölümünü işgal ettiğinden orta düğmeyi ekran altına yerleştiren Samsung, bu sayede Galaxy S7 serisiyle hemen hemen aynı boyutlarda iki dev ekranlı cihaz üretmeyi başarmış.

Telefonların başlıca teknik özellikleri şunlar:

- Galaxy S8'de 5,8 inç, S8 Plus'ta 6,2 inç 2960 x 1440 piksel kavisli Super AMOLED ekran,
- 4x 2,3 GHz Exynos M performans işlemci & 4x 1,7 GHz Cortex-A53, 1 Gigabit LTE destekli modem ve ARM Mali-G71 GPU'lu Exynos 8895 çipset,
- 4 GB LPDDR4 RAM, 64 GB UFS 2.1 dahili hafıza, 256 GB'ye kadar microSD desteği,
- 12 MP Dual Pixel f/1,7 mercekli arka kamera, otomatik odaklanma destekli 8 MP ön kamera,
- USB 3.1 ve DisplayPort destekli USB-C portu, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11ac, NFC, Samsung Pay,
- IP68 su ve toza karşı dayanıklılık sertifikası,
- S8'de 3000 mAh, S8 Plus'ta 3500 mAh pil, kablosuz şarj teknolojisi, hızlı şarj desteği,
- Android 7.0 Nougat işletim sistemi

Yeni telefonlarını yeni mobil donanım özelliklerinin yanı sıra yazılım tarafında da yenileyen Samsung, Bixby adını verdiği, şimdilik yalnızca İngilizce ve Korece destekli sanal asistan hizmetiyle yapay zeka modasına uydurmuş. Güvenlik tarafında ise iris tarayıcı, yüz tanıma teknolojisi ve parmak izi okuyucuyla üç yöntemi bir araya getiren de yine Galaxy S8 telefonları oldu.

21 Nisan tarihinde dünya genelinde satışa sunulacak olan S8 ve S8 Plus'ın siyah, altın, gri, gümüş ve mavi renk seçenekleri bulunacak. Telefonlara normal fiyatı 99 dolar olan çift sürücülü AKG by Harman kulakiçi kulaklık eşlik edecek. Geniş ekran ve ikiye katlanan dahili hafızanın etkisiyle perakende satış fiyatında da ciddi bir artış bekleniyor. Dünyanın büyük bölümünde tek RAM/hafıza seçeneğiyle satışa çıkacak olan S8 serisinin Çin ve Güney Kore gibi bazı ülkelerle sınırlı olacağı belirtilen 6 GB RAM + 128 GB hafızalı bir versiyonu da bulunacak.



Eklenme tarihi: 29.03.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler