Galaxy S6, resmi Samsung internet sitesinde listelendi

Galaxy S6, resmi Samsung internet sitesinde listelendi

Samsung, 2015 model amiral gemisini pek yakında teknoloji dünyasının beğenisine sunacak. Yılın en önemli Galaxy telefonuna doğru yaklaşırken, ciddi sızıntılar da kendini göstermeye başladı. Nihayet SM-G920 ve SM-G925 model numaralarını kullanacağı bilinen Galaxy S6 ailesi cihazlar, Samsung'un resmi internet sitesinde UserAgent profilleriyle listelendi.

S6'ya ait UAProfile sayfası, telefonun ekran çözünürlüğü ve diğer bazı yazılımsal fonksiyonlarından bahsediyor. 2560 x 1440 piksel Quad HD çözünürlük standardını benimseyeceği resmileşen Galaxy S6, 5-5,5 inç büyüklüğünde bir ekranı beraberinde getirecek. 64-bit destekli Exynos 7420 yongasından gücünü alacak cihazda, muhtemelen bir LPDDR4 sistem belleği modülü kullanılacak.

Tedarik zincirinden gelen son haberlere göre, Galaxy S6'nın Snapdragon 810 çipsetli bir versiyonu bulunmayacak. Zira Güney Koreli üretici, kendi LTE modem çipini geçen sene piyasaya sürmüş ve istediği güç tüketim performansına ulaşarak Qualcomm'a ihtiyaç duymadığını göstermişti. Firmanın tamamen S6'da Qualcomm çip kullanumunu sonlandırmasının altında yatan bir diğer gerekçe ise, Exynos 7420'nin 14 nm üretim süreci teknolojisiyle üretilmesi olabilir. Digitimes, Samsung'un rakipleri 20 nm'ye geçiş yaparken kendi yarı iletken donanımlarını 14 nm sürecinde imal edeceğini iddia ediyor. Tüm bu söylentiler ve daha fazlasını şubat sonu veyahut martta gerçekleştirilecek resmi tanıtım kapsamında kesin bir şekilde öğreneceğiz.



Eklenme tarihi: 16.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler