Samsung Galaxy S6'nın teknik detayları ortaya çıktı

Samsung Galaxy S6'nın teknik detayları ortaya çıktı

2013'te Galaxy S4 ve bu yıl Galaxy S5 ile amiral gemi akıllı telefon ailesini piyasadan silme yolunda emin adımlar atan Samsung için aklını başına devşirme vakti çoktan geldi ve geçiyor. Uzun süredir düşüş yaşayan telefon satışları mobil pazarın lideri için yeterli bir ikaz gibi görünse de, beklenen hamle bir türlü gelmedi. Nihayet Galaxy Alpha'nın öncülük ettiği dizayn akımı Samsung cihazlarına yeni bir hava katmaya başladı. Ortaya çıkan son bilgiler, önümüzdeki sene bizleri çok daha büyük bir değişimin beklediğini açıkça gösteriyor.

Samsung ile ilişkili kaynakları aracılığıyla firma içerisinde Project Zore olarak bilinen yeni bir amiral gemi planını deşifre etmeye başlayan Sammobile sitesi, Galaxy S6'ya dair ilk detayları gün yüzüne çıkardı. Kolayca okuyabilmeniz adına kaynak sitenin raporunda bahsi geçen detayları maddeler halinde sıralıyoruz.

- Galaxy S serisinin önceki modellerine benzemeyen yepyeni bir akıllı telefon tasarımı

- Henüz ekran büyüklüğü belli olmayan Quad HD (2560 x 1440 piksel) çözünürlüklü Super AMOLED ekran

- İlk S6 versiyona güç verecek yonga: Exynos 7420 adıyla duyurulan firmanın 64-bit destekli ilk çipseti: ARM Cortex-A57/Cortex-
A53 ARMv8 tabanlı işlemciler ve yeni nesil ARM Mali GPU

- İkinci S6 versiyonu ise 64-bit destekli ilk Qualcomm yongası Snapdragon 810'dan gücünü alacak: aynı Cortex-A57/Cortex-A53 işlemciler ve Adreno 430 GPU'su.

- 3 GB sistem belleği, 32, 64, 128 GB dahili hafıza seçenekleri

- Galaxy Note 4'te kullanılan Sony IMX240 kamera sensörünün 16 MP veya 20 megapiksel üstü bir versiyonu arka kamera, 5 MP'lik bir başka sensör ise ön kamera olarak entegre edilecek.

- Yarı iletken devi Broadcom'un BCM4773 adlı navisyon çipi ve sensör hub'ı kombosu. GPS, GLONASS ve BeiDou gibi tüm navigasyon uydularına destek sunacak yongada sistem çözümü, Wi-Fi, GPS, Bluetooth ve ek sensörlerden gelen veriyi tek çip üzerinde işlemeyi mümkün kılıyor. Böylece uygulama işlemciler üzerindeki iş yükü azalmış, benzer çiplere kıyasla %80 güç tasarrufu sağlanmış olacak.

SM-G920 ve SM-G925 olmak üzere Exynos ile Snapdragon çipli versiyonları temsilen eden iki ana sürümü piyasaya sürülecek Galaxy S6, büyük olasılıkla Mobil Dünya Kongresi 2015'te tantılacak ve Exynos sürümüyle ülkemize giriş yapacak. Şimdilik yeni bir anlayışla geliştirilen telefonun BCM4773 çipi dışında olağandışı bir donanım özelliği olacağını söyleyemeyiz. 2015 ilk yarısında çıkış yapacak diğer amiral gemi modellerinin de benzer özelliklerle donatılması bekleniyor. Bu durumda asıl belirleyici olan aygıtın genel işleyişi, pil ömrü ve son iki yıldır Galaxy S cihazlarının gösterdiği düşük satış performansından anlaşılacağı üzere endüstriyel tasarım olacaktır.



Eklenme tarihi: 4.11.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler