Samsung Galaxy S6 ve S6 edge duyuruldu

Samsung Galaxy S6 ve S6 edge duyuruldu

Mobil teknoloji dünyası, 2015'in en özel günlerinden birini yaşıyor. MWC 2015'in basın gününde art arda gelen duyurular, medyada geniş yankı buluyor. İlk önce HTC One M9'un tanıtımına şahitlik eden Barselona şehri, son olarak Samsung'un Galaxy S6 telefonlarını dünyaya tanıtan etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Haftalar öncesinden resmileşen Galaxy Unpacked 2015 etkinliği, Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge telefonlarının tanıtım platformu oldu. Lüks tasarımıyla dikkat çeken yeni nesil Galaxy S modelleri, Samsung'un mobil sektörde yeniden yükselme hamlesi olarak nitelendirilebilir. Cihazların başlıca teknik özellikleri şöyle:

- 5,1 inç 2560 x 1440 piksel Super AMOLED ekran
- 2,1 GHz dört çekirdekli ARM Cortex-A57 & 1,5 GHz dört çekirdekli ARM Cortex-A53 işlemcilere sahip 14 nm Exynos 7420 çipset
- 3 GB LPDDR4 RAM, 32/64/128 GB dahili hafıza
- 16 MP OIS destekli arka, 5 MP ön kamera
- Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11ac, NFC, kızılötesi sensör, parmak izi okuyucu
- 2.550 mAh (Galaxy S6) / 2.600 mAh (S6 Edge)
- Android 5.0 Lollipop işletim sistemi

Ön ve arka yüzeyi Corning Gorilla Glass 4 dayanıklı camla kaplı olan S6 ve S6 Edge, gövde bölümünde diğer metal telefonlarda kullanılandan %50 daha sağlam metal alaşımdan imal edilmiş bir kasaya sahip olacak. Çıkarılabilir pil ve microSD kart desteğini ortadan kaldıran bu yeni nesil Samsung dizayn anlayışı, bu iki olumsuz getirisinin yanında; 6,8/7,0 milimetre kalınlığında oldukça zarif bir ürün oluşturulması mümkün kılmış ve kullanıcısına lüks yapısı sayesinde daha ileri bir mobil cihaz deneyimi yaşatmış olmacak.

Yeni tasarımı dengelemesi adına 10 dakika şarjla 4 saatlik kullanım sağlayan hızlı şarj teknolojisi, WPC ve PMA olmak üzere iki popüler kablosuz şarj teknolojisine aynı anda destek sunan entegre modül, 14 nm FinFET mimarili %30 daha az güç tüketen Exynos 7420 çipset, hem düşük güç tüketimi hem de yüksek veri aktarım hızlarını beraberinde getiren UFS 2.0 dahili hafıza çipleri ve LPDDR4 sistem belleğini beraberinde getiren Galaxy S6 ailesi, mobil teknolojinin son imkanlarını kullanan en gelişmiş akıllı telefonlar olarak özetlense yeridir.

Siyah, beyaz, mavi, yeşil, altın ve gümüş gibi birçok renk seçeneği bulunan alüminyum-cam kaplı Galaxy S6, 699$/699€ seviyesinden fiyatlandırılacak ve 10 Nisan tarihinde satışa çıkacak.

Samsung Galaxy S6 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Galaxy S6 edge

Galaxy S6'nın ekranı her iki yanına doğru kavislendirilmiş alternatif tasarımı olarak piyasaya sürüleceği bildirilen S6 edge, Güney Koreli üreticinin Youm esnek ekran teknolojisini baz alıyor. Bu paneli ilk olarak iki sene önce Galaxy Round ile tüketicinin beğenisine sunan Samsung, geçen yıl Galaxy Note Edge ile seçkin pazarlardan dünyaya açılmıştı. S6 edge'nin çok daha geniş bir satış ağına sahip olması bekleniyor.

849 avrodan fiyatlandırıldığı belirtilen bu cihaz, S6'dan birkaç milimetre daha kalın ve biraz daha hafif dizayn edilmiş. Note Edge'yi kısıtlı üretilmiş bir ürün olmasına rağmen Türkiye'ye getiren Samsung'un S6 edge'yi de 10 Nisan veya takip eden haftalarda ülkemiz tüketicilerinin beğenisine sunacağı tahmin ediliyor.

Samsung Galaxy S6 edge sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 1.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

Haci Çatkın - 2.03.2015 13:14:00
YEGENİM ÇOK GÜZEL YAZMIŞSIN. BİZE BUNDAN 3 TENE LAZIM. SİYE ZAHMET ÇİNDEN BİZE GETİRTEBİLİRMİSEN BABAY HERİNE. BABAYA ÇOK SELAM HÖRMET EDERİM. SENİNDE GÖZLERİDEN ÖPERİM.
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler