Samsung Galaxy S5'in pil ömrü testleri yayımlandı

Samsung Galaxy S5'in pil ömrü testleri yayımlandı

Önümüzdeki günlerde resmen piyasaya sürülecek olan Samsung'un yeni amiral gemisi, teknoloji medyasının detaylı incelemelerinde görünmeye başladı. Galaxy S5 için tüketicilerin en çok öğrenmek istedği pil ömrüne dair sorulara yanıt olacak test çalışmaları da internette yayımlandı. İlk olarak Galaxy Note 3'e entegre edilen güç yönetimi odaklı patentlere sahip bir firmanın gelişmiş teknolojilerini kullanmaya başlayan Samsung, S5'te çok daha fazla iyileştirmede bulunarak kullanım süresini artırmayı başardığını bildirmişti. Merakla beklenen telefon, testlerde üreticinin açıklamalarını doğrular nitelikte sonuçlara imza atarak çalışmaların pil ömrüne etisini doğruladı.

Lucidlogix Solutions adlı şirketin PowerXtend gibi birkaç farklı güç tüketim teknolojisini yapısında ihtiva eden Galaxy S5, pildeki küçük değişime rağmen serinin önceki modellerinden daha yüksek sonuçlar elde etmeyi başarıyor. 2.800 mAh pilli S5, 230 nit parlaklıkta Wi-Fi ile 7 saat 43 dakikalık bir internette sörf deneyimi sağlarken, 2.600 mAh pile sahip S4'ün 6 saat 18 dakika, 2.100 mAh pilli S3'ün ise 4 saat 20 dakika dayanabildiği belirtiliyor. 120 nit parlaklıkta S5'in internet kullanım süresi 10,5 saate kadar çıkıyor.

3 boyutlu oyun oynama süresiyle mobil pazarın önde gelen akıllı telefonlarını geride bırakmayı başaran SM-G900F model numaralı telefon, 4 saat 38 dakikalık performansı ile 3.200 mAh pilli Galaxy Note 3 dahil iPhone 5s, LG G2, Galaxy S4, Xperia Z1 ve Nexus 5'e ciddi farklarla üstünlük kuruyor. HD video izleme süresinde ise; 1500 dakika ile Note 3 ve S5'in aynı seviyede yer aldığı belirtiliyor.

Tanıtım etkinliği sırasında üzerinde durulan Ultra Power Saving modu da cihazın teste tabi tutulan özellikleri arasında. Ekranı siyah-beyaz renk paletinde çalıştıran, performansı düşüren ve mobil veriyi kısıtlayan bu mod, %10 şarjla 24 saatlik bir kullanım vaat ediyor. Uygulanan bir test sonucuna göre; cihazı bu modda tam şarjla 12,5 gün kullanmak mümkün. Ekranın renksiz hale gelmesi nedeniyle bu mod, günlük kullanım için pek uygun değil. Fakat telefonunuzu şarj etmenizin mümkün olmadığı durumlarda Ultra Power Saving mod özelliği sayesinde uzun süre tek şarjla kullanım sağlayabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 31.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

musademir - 31.03.2014 22:53:00
Radyo yok,herlde innnternetten oluyor,saçma..bilen varsa yazsin
bahadır güney - 1.04.2014 01:11:00
maalesef S5 te de RADYO YOK ... :(
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler