Galaxy S5 için Android 5.0 Lollipop güncellemesi dağıtılmaya başladı

Galaxy S5 için Android 5.0 Lollipop güncellemesi dağıtılmaya başladı

Samsung, bugün son amiral gemi akıllı telefonunu Lollipop sürümüne güncellemeye başladı. Android 5.0 Lollipop işletim sisteminin bir ay önce nihai sürüme ulaşmasıyla çalışmalarını hızlandıran Güney Koreli üretici, ilk kez Polonya'daki kullanıcıları yeni versiyona yükseltmeye başladı ve diğer Avrupa ülkeleri için yeşil ışık yaktı. Galaxy S5 için Lollipop yazılımı önümüzdeki günlerde Türkiye dahil bölgedeki birçok ülkeye ulaşmış olacak.

1 Aralık tarihinde paketlenen Android 5.0 LRX21T işletim sistemi tabanlı ve G900FXXU1BNL2 yapı numaralı üretici yazılımı, halihazırda OTA veya Kies programı yoluyla Polonyalı kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. Material Design tasarım anlayışı çerçevesinde yeniden dizayn edilen TouchWiz kullanıcı arayüzünün entegre edildiği Android 5.0 yükseltmesi, ilk geri bildirimlere göre, Samsung'un şimdiye kadar yayımlamış olduğu en hızlı ve en stabil telefon yazılımı.

Google'nin Lollipop ile birlikte kendi programladığı ART runtime'sini varsayılan haline getirmesi, uygulamaların yüzde 40'a varan oranlarla daha hızlı çalışmasına imkan tanıdı ve ciddi bir enerji tasarrufu sağlanmaya başladı. Bu geniş çaplı değişikliğin yanı sıra Galaxy S5, Note 4'teki yeni parmak iziyle kilit açma ekranı, kopyalanan yazı ve resimlerin kayıtlı tutulduğu yeni bir pano, güncel parmak izi okuyucu sürücüleri, yeni arayüz renk paleti, animasyonlar, yazı tipi ve yenilenmiş çekirdek uygulamalar ile uyarı çubuğuna kavuşmuş olacak.

Galaxy S5 için Android 5.0 güncellemesinin aralık sonuna kadar Türkiye'de de dağıtılmaya başlayacağı tahmin ediliyor. Hiç beklemeden cihazınızı kendiniz güncellemek istiyorsanız, gün içerisinde paylaşılacak olan Galaxy S5 için güncelleme rehberimize göz atın.



Eklenme tarihi: 4.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler